IZUZETNO BITAN MEČ ZA SRBIJU! Nakon njega "plava četa" će znati da li može do četvrtfinala

V.M.

02. 08. 2024. u 14:47

U derbiju dana odbojkaškog olimpijskog turnira u Parizu sastaće se Japan i Amerika (21.00). Ovaj meč ima poseban značaj za našu reprezentaciju jer će "plava četa" posle njega znati da li matematički može da se nađe u četvrtfinalu.

ИЗУЗЕТНО БИТАН МЕЧ ЗА СРБИЈУ! Након њега плава чета ће знати да ли може до четвртфинала

Foto: Profimedia

Pošto je Brazil savladao Egipat sa 3:0 u setovima plasirao se kao najbolja trećeplasirana ekipa u četvrtfinale i sada je preostalo još samo jedno mesto za nokaut fazu. Za njega se bori Srbija, a sudbina "plave čete" biće jasna nakon obračuna Japana i Amerike.

Situacija je sledeća, Brazil je siguran jer ima četiri osvojena boda i set-razliku 6:6, tako da ga Srbija ne može sustići jer ima osvojen bod i set-razliku 2:6  i ni pobeda od 3:0 protiv Kanade joj ne znači ništa.

E sada, jako je bitan večerašnji meč jer Japanci trenutno imaju četiri boda uz set-razliku 5:4, što znači da je nama potrebno da Amerikanci dobiju "samuraje" sa 3:0, jer bi onda oni imali set-razliku od 5:7, pa bi naše pobeda nad Kanadom od 3:0 u setovima vodila u četvrtfinale.

Takođe, postoji opcija da Japan i Srbija budu izjednačeni po broju osvojenih poena i set-razlici, a u tom slučaju gleda se poen-količnik, a ako i tu budu jednaki, gleda se renking na svetskoj rang-listi.

U obe te stavke dosta je bolji Japan, tako da se "plava četa" nada ubedljivoj pobedi Amerikanaca.

Što se tiče samog večerašnjeg meča, "samuraji" su podbacili na prvom susretu protiv Nemaca (2:3), ali zatim su odigrali nešto bolji meč i upisali su bitnu pobedu protiv Argentine (3:1).

Iako nisu na svom prepoznatljivom nivou, Japance nikad ne treba otpisati i očekujemo da večeras odigraju najbolji meč do sada.

Sa druge strane, Amerikanci su upisali dve pobede do sada, prvo su dominantno bili bolji od Argentine (3:0), a zatim su imali nešto manjih problema sa Nemcima koje su "slomili" u taj-brejku (3:2).

Oni su već matematički prošli dalje, ali sigurno će juriti pobedu i na ovom meču kako bi se što bolje plasirali na tabeli u generalnom plasmanu i imali lakšeg rivala u četvrtfinalu.

NAŠ TIP: Japan - Amerika +182,5 (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

MORALA DA SE BORI SA MUŠKARCEM NA OLIMPIJADI?! Svet je u šoku kroz šta je prošla Italijanka, slomljen joj nos, a sportu - srce (VIDEO)