NOLE, IDEMO PO TO ZLATO! Epsko finale Olimpijskih igara u kome Đoković i Alkaraz ruše brojne rekorde

O. M.

04. 08. 2024. u 07:00

NAJBOLjI teniser sveta svih vremena Novak Đoković u nedelju se protiv Karlosa Alkaraza bori za jedini naslov koji mu nedostaje - olimpijsko zlato. Meč je naprogramu posle finala ženskog dubla koje počinje u podne, dakle očekujmo da srpski i španski teniser izađu na teren stadiona "Filip Šatrije" oko 14.00 ili nešto kasnije.

НОЛЕ, ИДЕМО ПО ТО ЗЛАТО! Епско финале Олимпијских игара у коме Ђоковић и Алкараз руше бројне рекорде

FOTO EPA

Protivnik u finalu biće mu, po njegovim rečima, trenutno najbolji teniser sveta, koji ga je pobedio pre tri nedelje u finalu Vimbldona. Meč za zlato igra se u dva seta, što je slučaj od prošlih Olimpijskih igara. Inače se pre toga igrao na tri dobijena seta.

Nole i Karlito do sada su se sastajali šest puta. Rezultat je poravnat, 3:3, s tim što je u finalima prednost na strani mladog Šanca, 2:1. Na šljaci su igrali dva puta i rezultat je i tu izjednačen, ali je Novaku pripao jedini duel na Rolan Garosu, doduše tada se igralo na tri dobijena seta.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Jedna zanimljivost vezana za ovo finale je da će se u njemu sastati najstariji finalista ikad, Novak je to sa 37 godina i nešto više od dva meseca, protiv najmlađeg, Karlos ima 21 godinu i skoro (fali mu jedan dan) tri meseca. Novak ostaje najmlađi polufinalista jer je 2008. godine imao 21 godinu i dva i po meseca kada je nesrećno izgubio polufinale od Rafaela Nadala iako je ukupno osvojio više gemova i poena od španskog asa koji je kasnije u finalu došao do zlata.

Novak Đoković je stigao do finala tako što je pobedio Metjua Ebdena iz Australije, koji je je utehu posle ovog poraza pronašao osvajanjem olimpijskog zlata u muškom dublu, Rafaela Nadala iz Španije, Dominika Kepfera iz Nemačke, Stefanosa Cicipasa iz Grčke i Lorenca Musetija iz Italije koji je u jučerašnjem "malom finalu" osvojio bronzu. Nole nije izgubio set na Olimpijskom turniru.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

S druge strane, Karlos Alkaraz je pobedio Habiba iz Libana, Grikspora iz Holandije, Safiulina iz Rusije, Pola iz SAD (bronzani u miks dublu) i Feliksa Ože-Alijasima iz Kanade. Kao i Novak, još nije izgubio set na Olimpijskom turniru.

Da li će problem sa kolenom, koji ga je sprečio da se bori za titulu na Rolan Garosu ove godine a u najmanju ruku umanjio mu izglede i na Vimbldonu, mučiti u najgorem mogućem trenutku u nedelju, ostaje da se vidi.

S druge strane, Alkaraz je tokom svoje debitantske olimpijske kampanje, koja će u najgorem slučaju završiti srebrom, bio u vrhunskoj fizičkoj spremi, što se možda najbolje videlo u polufinalu protiv Kanađanina Ože-Alijasima koji je u čudu gledao kako Španac  bukvalno prolazi kroz njega do finala - 6:1, 6:1. Videlo se to i na mečevima u paru sa legendom Rafaelom Nadalom koji je ipak bio nedovoljno dobar da bi njihov dubl otišao dalje od četvrtfinala gde su ih počistili kasniji finalisti Krajiček i Ram.

Karlito je četvrti Španac u finalima Olimpijskih igara, posle Žordija Arezea 1988, Seržija Brugere 1996. i Nadala 2008, dok je samo Rafa osvajao zlato. Brugera, koji je baš u to vreme gubio naslov "kralj šljake" od Tomasa Mustera, je 1996. godine poklekao pred Andreom Agasijem, omogućivši tako Amerikancu da kompletira "Zlatni slem", a upravo Noletu samo olimpijsko zlato nedostaje da postane tek treći igrač u istoriji, posle Agasija i Rafe, sa ostvarenim tim podvigom. Pri tome bi Nole nadmašio Rafu, koji nema "Super slem" ("zlatni slem" plus završni masters).

Sve svetske kladionice, pa i ove naše, prednost u ovom okršaju daju mladom Špancu, što je i logično imajući u vidu da je aktuelni šampion Vimbldona i Rolan Garosa, dok Nole nije još osvojio nijedan turnir u 2024. godini, ali to ne mora ništa da znači i mi verujemo da će Novak Đoković iz petog pokušaja konačno osvojiti olimpijsko zlato.

 Kliknite na link za NAŠ TIP: Đoković - Alkaraz 1 (kvota 3,25)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!