ISTORIJA SE PONAVLJA? Italija je jedinu tenisku medalju na OI osvojila pre ravno sto godina - na igrama u Parizu

O. M.

03. 08. 2024. u 10:31 >> 10:34

OLIMPIJSKA bronza je ulog današnjeg meča između Lorenca Muzetija i Feliksa Ože-Alijasima na terenima Rolan Garosa.

ИСТОРИЈА СЕ ПОНАВЉА? Италија је једину тениску медаљу на ОИ освојила пре равно сто година - на играма у Паризу

FOTO: Tanjug/AP

Mečevi za treće mesto na velikim takmičenjima često su samo utešna nagrada za pojedince ili timove, naročito kada dođe do nekog velikog iznenađenja u polufinalu, jer kada očekujete borbu za zlato teško se oporavite od poraza u polufinalu. 

To danas gotovo sigurno neće biti slučaj, jer da je neko Italijanu i Kanađaninu pre početka olimpijskog turnira ponudio borbu za bronzu, obojica bi to prihvatili bez razmišljanja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Novak Đoković je savladao Italijana u dva seta, od kojih je samo u prvom i nešto malo početkom drugog bilo neizvesnosti, zbog četiri uzastopna brejka i male nervoze kod Noleta, dok je Ože-Alijasima u prethodnom meču izbacio drugi nosilac Karlos Alkaraz koji Kanađaninu nije dao ni promil nade da bi ishod mogao biti drugačiji (6:1, 6:1).

Muzeti sada ima skor od 1:7 protiv najboljeg tenisera sveta svih vremena, dok je u međusobnim susretima sa kanadskim asom nešto bolji, ali i dalje u minusu - 2:3.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Dok je Museti u jednom delu meča gutnuo (povređenog) Đokovića do njegovih granica, Ože-Alijasim je jedva dotaknuo Alkaraza u ranijem polufinalu u petak.

Kanađanin nije mogao da odgovori snažnim udarcima aktuelnog šampiona Rolan Garosa (i Vimbldona), umoran posle dugog i teškog četvrtfinala protiv Kaspera Ruda, kao i polufinalom u mešovitim parovima sa Gabrijelom Dabrovski dan ranije (poraženi su od potonjih šampiona Sinjakove i Mahača). Možda se i malo čuvao znajući da ga isto veče čeka meč za bronzu u miksu, koja je i došla posle velike pobede nad holandskom kombinacijom Vesli Kulof-Demi Šurs.

Ože-Alijasim ima priliku da Kanadi donese treću olimpijsku medalju u tenisu - pre njegove bronze, dubl Danijel Nestor-Sebastijan Loro doneo je zlato iz Sidneja 2000. godine, dok italija za sada ima samo jednu bronzu, koju je pre ravno sto godina u Parizu osvojio Uberto de Morpugo u muškom singlu. Jedina razlika je što je tada tenis igran na legendarnom stadionu Kolmb, a ne na Rolan Garosu.

Iako Ože-Alijasim vodi sa 3:2 u međusobnim susretima, skor na šljaci je 2:1 u korist Muzetija. Osim toga, Italijan je odmorniji i trenutno u boljoj formi, na putu do meča za bronzu eliminisao je i još uvek (samo do sutra) aktuelnog olimpijskog prvaka Aleksandra Zvereva.

 Kliknite na link za NAŠ TIP: Muzeti u dva seta (kvota 2,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo

Minulih dana, neposredno pre nego što su počele Olimpijske igre u Parizu, svetom je prostrujala vest o tome da će Amerikanci možda ostati bez organizacije narednih Igara, a 2028. one treba da se održe u Los Anđelesu. Razlog je njihov bes zbog kineskih plivača i potez na koji su se odlučili. Sada im se taj bes pomalo "obio o glavu" u prestonici Francuske. I to na spektakularan način.

31. 07. 2024. u 23:42

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!