BITAN MEČ ZA SRBIJU: Nakon njega naše odbojkašice će znati šta im je potrebno za prvo mesto u grupi!

V.M.

04. 08. 2024. u 09:40

U okviru grupe "A" ženskog odbojkaškog turnira u Parizu sastaće se Francuska i Amerika (13.00).

БИТАН МЕЧ ЗА СРБИЈУ: Након њега наше одбојкашице ће знати шта им је потребно за прво место у групи!

Foto: Profimedia

Trenutno ga drži Kina sa pet osvojenih bodova i set količnikom 6/2, dok joj za vratom dišu Srbija i Amerika koje imaju identičan broj bodova (po pet), samo što naše devojke imaju bolji set-kolinik (5/3 naspram 5/5).

Znači, Kini treba samo pobeda za prvo mesto, dok Srbiju na prvu poziciju vodi trijumf od 3:1 u setovima, dok se situacije dodatno komplikuje u slučaju da Srbija pobedi sa 3:2.

Ako naše slave tim rezultatom i Amerika pobedi Francusku sa 3:0, što je više nego izvesno, sve tri ekipe bi bile izjednačene po broju poena i set količniku.

Kada su timovi izjednačeni po ovim stavkama, gleda se poen-količnik, tako da postoji verovatnoća da će i razlika sa kojom ekipe budu dobijale setove na kraju odlučiti ko će zauzeti koje mesto na tabeli.

Što se tiče poen-količnika, trenutno najbolji ima Kina, 177/155, odmah iza je Srbija sa 177/157, dok je Amerika najlošija (203/204), ali to je jer jedina nije igrala protiv Francuskinja koje su sve ubedljivo pobeđivale.

Upravo zbog toga očekujemo da Amerikanke budu više nego inspirisane na današnjem duelu, očekujemo da zapnu od samog starta i tipujemo njihovu ubedljivu pobedu protiv domaćina.

Treba napomenuti i to da se parovi četvrtfinala određuju nešto drugačije nego na prošlim prvenstvima, naime prvoplasirane ekipe iz svake grupe će igrati sa dve trećeplasirane ekipe koje prođu dalje, kao i najgore drugoplasiranom reprezentacijom, dok će preostale dve ekipe koja zauzmu drugo mesto u svojim grupama igrati međusobno.

NAŠ TIP: Francuska - Amerika hendikep poena 2 (23,5) (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!