JAMAJKA IMA "NOVOG BOLTA": Neverovatni sprinter je favorit u večerašnjem finalu trke na 100 metara

V.M.

04. 08. 2024. u 11:45

JEDNA od najzanimljivijih disciplina na čitavim Olimpijskim igrama jer trka na 100 metara, a mi verujemo da će do zlata u njoj doći sjajni Kišan Tompson.

ЈАМАЈКА ИМА НОВОГ БОЛТА: Невероватни спринтер је фаворит у вечерашњем финалу трке на 100 метара

Foto: Profimedia

Nakon završetka karijere Juseina Bolta, sprtinterske discipline u muškoj konkurenciji su pale u drugi plan, konkurencija je postala slabija i niko nije prišao ni blizu rekordima koje je postavio jedan od najboljih sportista svih vremena.

Ipak, nakon dugo vreme rivalstvo i drama su se vratili u sprint, a kao što je uvek bio slučaj za vreme 21. veka glavnu reč vode Jamajka i Amerika.

Amerika naravno ima više predstavtnika, ali kao najozbiljniji "iskočio" je Noa Lajls, momak koji je do slave došao ne samo svojim sjajnim rezultatima (svetski šampion na 100 i 200 metara) već i ponašanjem izvan terena i može se reći da je ubedljivo najveća zvezda sprinta.

Međutim, uloga prvog favorita ne pripada njemu, već sjajnom Jamajčaninu Kišanu Tompsonu koji je ove godine zabeležio najbrže vreme na svetu u kvalifikacima za olimpijadu (9,77).

"Novi Bolt", kako ga zovu njegovi fanovi, je dominirao  juče u kvalifikacijama, zabeležio je vreme od ravno deset sekundi, ali je "zakočio" poslednjih 15 metara i jasno je da se nalazi u sjajnoj formi pred večerašnje polufinale i finale.

Sa druge strane, Lajls nije izgledao dobro u kvalifikacijama, bio je drugi u svojoj grupi, ali najavio je da će večeras biti znatno bolji.

Mi smatramo da je Jamajčanin bolji u ovom trentku, kladionice nas podržavaju, jer su juče pre kvalifikacija bile slične kvote na obojicu, dok je večeras Tompson popriličan favorit i verujemo da će to opravdati na "Stad de Fransu".

NAŠ TIP: K. Tompson osvaja zlato na 100 metara (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!