MORA BAR JEDAN SRBIN DA OSVOJI MEDALJU U ODBOJCI: Četa Nikole Grbića "pali motore" u četvrtfinalu Olimpijskih igara

V.M.

05. 08. 2024. u 08:35

U PRVOJ utakmici četvrtfinala muškog odbojkaškog turnira u Parizu sastaće se Slovenija i Poljska (9.00).

МОРА БАР ЈЕДАН СРБИН ДА ОСВОЈИ МЕДАЉУ У ОДБОЈЦИ: Чета Николе Грбића пали моторе у четвртфиналу Олимпијских игара

FOTO: Profimedia

Poljska je na ovaj turnir došla sa jasnom namerom, a to je da se okiti olimpijskim zlatom. Nikola Grbića na raspoloaganju ima strašan tim i sve sem prvog mesta bi bilo razočarenje za njih.

Imali su dosta tešku grupu, igrali su sa Brazilom, Italijom i Egiptom i nju su završili sa dve pobede i porazom, što je bilo dovoljno za drugo mesto.

Mogli su biti i prvi, ali u poslednjem kolu ih je Italija nadigrala (1:3) i pokazala im da moraju da podignu nivo igre ako žele prvo mesto jer dosadašnji nastupi nisu bili ni blizu onih sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva koje su osvojili.

Doduše, u pitanju je veoma iskusna ekipa predvođena sjajnim trenerom Nikolom Grbićem koji zna kako se osvajaju Olimpijske igre i očekuje se da u nokaut fazi njegovi puleni "upale motore".

Sa druge strane, Slovenci su odigrali odlično grupnu fazu, upisali su tri pobede i puni samopouzdanja dočekuju ovo četvrtfinale.

Do sada su redom bili bolji od Kanađana, Srba i aktuelnih olimpijskih šampiona Francuza koje su u borbi za prvo mesto savladali sa 3:2 u setovima u pravom odbojkaškom trileru.

Kao lider "zmajčeka" u grupnoj fazi iskočio je Tonči Štern, korektor Olimpijakosa igra na neverotno visokom nivou i ako ponovo bude probijao blokove kao što je to bio slučaj u grupnoj fazi, mogli bi danas da namuče Poljake.

 
Današnji rivali su se susreli dva puta uoči Olimpijskih igara, Slovenci su bili bolji u Ligi nacija, dok su Poljaci slavili na "Huber Vagner memorijalu".

Smatramo da su izabranici Nikole Grbića kvalitetnija ekipa i da će to Leon, Šlivka i družina pokazati na terenu.

NAŠ TIP: Slovenija - Poljska 2 (kvota 1,55) 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)