TRADICIJA KAŽE DA ĆE BITI NEIZVESNO: "Azuri" i "samuraji" nikad ne igraju mečeve u tri seta

V.M.

05. 08. 2024. u 10:08

JEDAN od zanimljivijih mečeva četvrtfinala odbojkaškog turnira biće odigran od 13 časova, kada će se sastati Italija i Japan.

ТРАДИЦИЈА КАЖЕ ДА ЋЕ БИТИ НЕИЗВЕСНО: Азури и самураји никад не играју мечеве у три сета

Foto Profimedia

Italijani su odlično izgledali u grupnoj fazi turnira, rutinski su pobedili Brazil, Egipat i Poljsku i tako su potvrdili predviđanja medija uoči turnira da su ekipa koja bi trebala da se bori za najsjajnije odličje.

Iako su dosta mlada ekipa, "azuri" su dugo na okupu, dosta njih igra zajedno i na klupskom nivou i veoma se dobro poznaju, što se i vidi na terenu.

Kao najbolji pojedinci ekipe istakli su se Mikjeleto i Đaneli, a problem se može pojaviti ako korektor Romano uđe u krizu jer nema pravu zamenu, mada je do sada solidno igrao na olimpijadi.

Takođe, dodatni motiv ovoj ekipi je to što Italija nikada do sada nije osvojila zlato u odbojci, iako to zvuči neverovatno s obzirom na to da je u pitanju reprezentacija sa strašnom odbojkaškom istorijom i tradicijom.

Rival će im biti Japan koji nije odigrao na svom nivou u grupnoj fazi, čak se može reći i da je podbacio, ali četiri osvojena boda i dobar set-količnik su mu bili dovoljni da se plasira u četvrtfinale.

Jedini dobar meč "leteći samuraji" su odigrali protiv Argentine koju su savladali sa 3:1 u setovima, dok su pored toga doživeli poraze od Nemačke (2:3) i Amerike (1:3).

Glavna snaga ove ekipe je dobro poznata, to su primači Išikava i Takahaši, kao i korektor Nišida i sva trojica moraju odigrati na izuzetno visokom nivou kako bi imali šanse na današnjem susretu.

Ono što je karakteristično za duele Japana i Italije je to da se ne završavaju u tri seta, na poslednjih sedam su se igrala bar četiri seta, uvek je to velika borba, a često utakmica ume da ode i u taj-brejk.

Očekujemo jedan takav meč i danas, Italijani jesu bolji, ali Japanci mogu da ih namuče i predlažemo plus poene na ovom susretu.

NAŠ TIP: +173,5 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)