FRANCUZI MORAJU BITI OPREZNI: Imaće veliku podršku sa tribina, ali Nemci su pokazali da su veoma neugodan protivnik

V.M.

05. 08. 2024. u 11:09

JOŠ jedan meč četvrtfinala odbojkaškog turnira za muškarca na olimpijadi odigraće domaća Francuska i Nemačka (17.00).

ФРАНЦУЗИ МОРАЈУ БИТИ ОПРЕЗНИ: Имаће велику подршку са трибина, али Немци су показали да су веома неугодан противник

Foto: Profimedia

Francuzi su aktuelni olimpijski šampioni, kao i osvajači Lige nacija, tako da domaća publika očekuje najsjajnije odličje od svojih miljenika koje sa klupe vodi čuveni italijanski odbojkaš Andrea Đani.

U grupnoj fazu su "galski petlovi" pokazali promenljive igre, protiv Srbije su se dosta mučili i prelomili meč u taj-brejku, da bi nakon toga usledila rutinska pobeda protiv Kanade (3:0) uz dramatičan poraz od Slovenaca (2:3).

Tih šest osvojenih bodova bilo im je dosta za drugo mesto na tabeli grupe "A", što je na kraju ispala dobra stvar za njih jer su prvoplasirani Slovenci otišli na Poljake u četvrtfinalu.

Francuzima fali konstantnost, često imaju "rupe" i velike "padove" u igri, ali verujemo da će se to poboljšati u nokaut fazi, da će Đani "zategnuti" svoje izabranike.

Današnji rival biće im Nemačka, koja je prvo bila najveći hit kvalifikacija, a sada i samih igara, pošto je oduševila sve svojim nastupima u grupnoj fazi.

Turnir su započeli impresivnom pobedom nad Japancima (3:2), da bi nakon toga u pet setova izgubili od Amerikanaca (2:3), a prolaz dalje i drugo mesto u grupi obezbedili su ubedljivim trijumfom nad Argentinom (3:0).

Ekipu na svojim leđima nosi tridesetdevetogodišnji korektor Georgi Grozer koji dominira iz meča u meč i ukoliko Francuzi ne nađu rešenje za njega, mogu biti u velikom problemu.

Takođe, ne smeju se zaboraviti ni sjajni nemački srednjaci Breme i Krik koji su visoki oko 210 centimetara i igraju sjajno na mreži tokom čitavog turnira.

Ove reprezentacije su se pre par meseci susrele u Ligi nacija, tada su Nemci slavili sa 3:0, mada u redovima Francuza nije bilo Ngapeta i Šinenjezea.

Danas očekujemo dosta neizvestan meč, domaćini jesu favoriti, ali Nemci su pokazali da mogu da ih namuče, ako ne i iznenade, i zbog toga tipujemo plus poene na meču.

NAŠ TIP: +178,5 (kvota 1,87)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)