NIJE MOGLO TEŽE: Srbiju očekuje (ne)moguć zadatak u četvrtfinalu Olimpijskih igara!

V.M.

06. 08. 2024. u 07:30

U derbi utakmici četvrtfinala ženskog odbojkaškog turnira na olimpijadi sastaće se Italija i Srbija (21.00).

НИЈЕ МОГЛО ТЕЖЕ: Србију очекује (не)могућ задатак у четвртфиналу Олимпијских игара!

FOTO: AP/Tanjug

Naše devojke su pred dolazak u Pariz najavile napad na zlato, ali u grupnoj fazi takmičenja nisu pokazale nivo igre potreban da se osvoji najsjajnije odličje. 

Dobro su otvorile turnir, pobedile su Francusku rutinski sa 3:0 u setovima, ali nakon toga usledili su porazi od Amerike (2:3), kao i od Kine (1:3) koja je veći deo meča igrala bez svoje najbolje igračice Žu Ting.

Zbog toga Srbija je zauzela treće mesto u grupi "A" i samim tim dobila je najtežeg mogućeg rivala, aktuelnog osvajača Lige nacija, reprezentaciju Italije.

Ono što je evidentno u našoj igri je to da primači moraju mnogo bolje napadački da igraju, sem Tijane Bošković nemamo nijednu pouzdanu napadačku opciju i to je prosto nedopustivo za reprezentaciju koja "puca" na zlato.

Izvan meča sa Francuskom, svi primači su podbacili protiv Amerike i posebno protiv Kine, a kada je to slučaj Maja Ognjenović i Bojana Drča ne mogu lepo da diriguju napadom jer su im jedine opcije Tijana Bošković i srednjaci, koji se takođe nisu proslavili u napadačkoj igri.

Najbolje o tom problemu svedoči to da je Tijani Bošković podignuto čak 69 lopti protiv Kine za četiri odigrana seta, mada je ona većinu njih iskoristila i osvojila čak 36 poena iz napada, kojima je pridodala još tri iz bloka.

Ako postoji neka reprezentacija koja će to znati da iskoristi i eksploatiše, to su onda Italijanke koje su uz Brazil pokazale ubedljivo najviše u grupnoj fazi, u kojoj su upisale tri pobede i ubedljivo osvojile prvo mesto.

Redom su bile bolje od Dominikanske Republike, Holandije i Turske, a o tome koliko su lagano dobijale te mečeve govori to da su izgubile samo jedan set i to prvi na meču sa Dominikanskom Republikom.

O kvalitetu ove reprezentacije ne treba trošiti previše reči, jaki su na svakoj poziciji, preko primača Sile, korektorskog dua Antropova/Egonu, srednjaka Danezijeve...

Italijanke su preko leta dominantno osvojile Ligu nacija, a očigledno su taj nivo igara preneli i na Olimpijske igre i jasno je da Srbiju očekuje ubedljivo najteži zadatak do sada.

Generalno gledano, Italijanke uglavnom igraju jako dobro protiv Srbije koju su savladale na poslednja tri duela u zvaničnim takmičenjima, ali vredi istaći to da su naše devojke bile bolje na prijateljskom meču pre početka samih igara.

Bolji iz večerašnjeg susreta igraće u polufinalu sa pobednikom susreta Turska - Kina koji se igra u jutarnjem terminu od devet časova.

Očekujemo "reakciju" od naših devojaka i dosta bolji nastup od onog protiv Kine, biće teško pobediti Italiju, ali verujemo da možemo da im "otkinemo" bar koji set i predlažemo plus poene na meču.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: +176,5 (kvota 1,88)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu