NEKADAŠNJI SELEKTOR SRBIJE SE BORI ZA MEDALJU: Santareli "udara" na svoje u polufinalu Olimpijskih igara

V.M.

08. 08. 2024. u 11:15

U polufinalu ženskog odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama sastaće se Turska i Italija (20.00).

НЕКАДАШЊИ СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ СЕ БОРИ ЗА МЕДАЉУ: Сантарели удара на своје у полуфиналу Олимпијских игара

Odbojkaški savez Srbije

Turkinje su se dosta mučile u dosadašnjem toku turnira, ne igraju na nivou koji im je doneo titulu evropskog prvaka prošle godine, ali uspele su da se "dovuku" do borbe za medalju, što je i bio cilj pre samog početka Olimpijskih igara.

U grupi su imali velikih problema, posle preokreta su pobeđivali Holandiju i Dominikansku Republiku, dok protiv Italije nisu osvojile nijedan set.

Nakon toga usledila je velika borba sa Kinom, igralo se punih pet setova i viđena je velika drama, a meč-viner bila je naravno Melisa Vargas koja je osvojila čak 42 poena (38 iz napada i četiri iz bloka), što je rekord ovogodišnje olimpijade.

Ipak, Turska ima određenih problema sa povredama, Baladin i Guneš su rovite, ali sjajni trener Danijele Santareli uspeva da se snađe, "krpi sve rupe" i bivši selektor Srbije radi sjajan posao na klupi.

Sa druge strane, Italijanke su pokazale najviše od svih ekipa na ovom turniru, dominiraju od samog starta i ispustile su samo jedan set i to na prvom meču sa Dominikanskom Republikom.

U četvrtfinalu su se sastale sa Srbijom koja je bila konkurentna u prvom setu, ali naše devojke su ispustile prednost od 22:20 i nakon toga nisu mogle da se suprotstave dominantnim Italijankama.

O kvalitetu ove reprezentacije ne treba trošiti previše reči, popunjene su gotovo po svim pozicijama, a najviše od svih do sada se ističu Egonu, Antropova, Sila i Far, sve čistokrvne Italijanke...

Italija je bolji tim, ali ne verujemo da dva puta može sa nulom da pobedi Turkinje i verujemo da će izabranice Danijelea Santarelija osvojiti bar jedan set.

NAŠ TIP: Turska - Italija hendikep setova 1 (2,5) (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!