DRAMA U NAJAVI: Olimpijski šampioni se bore za plasman u finale!

V.M.

08. 08. 2024. u 12:42

PRVO polufinale ženskog odbojkaškog turnira biće odigrano u 16 časova, kada će se sastati Brazil i Sjedinjene Američke Države.

ДРАМА У НАЈАВИ: Олимпијски шампиони се боре за пласман у финале!

FOTO: AP/Tanjug

Kao što tradicija nalaže, Brazil i Amerika se nalaze u završnici olimpijskog turnira u ženskoj odbojci. U 21. veku ovo su uz Kinu ubedljivo najuspešnije reprezentacije, Brazilke su u tom periodu osvojile dva zlata, dok su Amerikanke češće bile na podijumu, ali imaju "samo" jedno zlato uz dva srebra i bronzu.

Ono što je posebno zanimljivo kod obračuna ovih reprezentacija je to da se gotovo uvek sastaju u završnici turnira, kao što je bio slučaj 2008. i 2012. godine kada je Brazil u dva navrata pobeđivao Amerikanke u borbi za zlato.

Što se tiče samog turnira u Parizu, Amerikanke su imale dosta tešku grupu, borile su se za prolaz sa Srbijom i Kinom, a na kraju su zauzele drugo mesto, što ih je odvelo na Poljsku u četvrtfinalu.

Tamo su bile dominantne, ubedljivo su slavile s 3:0 u setovima i najavile da u sjajnoj formi dočekuju predstojeće borbe za medalju.

Sa druge strane, Brazilke igraju dominantno, nisu izgubile nijedan set do sada i redom su bile bolje od Kenije, Japana, Poljske i Dominikanske Republike.

Ono što može predstavljati problem za njih je to što su igrale protiv reprezentacija koje su dobrano slabije od njih po kvalitetu i nisu bile u teškim situacijama, tako da mogu ući u paniku ako ne krenu dobro meč.

NAŠ TIP: Brazil - Amerika +181,5 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!