SRBIJA NADOMAK ZLATA: "Delfini" protiv svog bivšeg selektora biju bitku za finale Olimpijskih igara

V.M.

09. 08. 2024. u 07:40

U prvoj polufinalnoj utakmici muškog vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama sastaće se Srbija i Sjedinjene Američke Države (14.30).

СРБИЈА НАДОМАК ЗЛАТА: Делфини против свог бившег селектора бију битку за финале Олимпијских игара

FOTO: Tanjug/AP

Srbija je ponovo pokazala da je vaterpolo sila, iako rezultati na startu turnira nisu bili dobri, naši momci su podigli nivo igre i sada se nalaze u borbi za medalje, a kada smo već ovako daleko dogurali, zašto ne bismo osvojili i treće uzastopno olimpijsko zlato?

"Delfini" su loše izgledali u grupnoj fazi, nije to bila njihova prepoznatljiva igra, međutim, u najbitnijem susretu sa Francuzima, koji je odlučivao ko će proći dalje, ubedljivo smo slavili (15:8) i nagovestili kakav kvalitet poseduje ove ekipa.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Doduše, žreb je bio jako povoljan po naše momke, jer teško da je mogao biti bolji, u četvrtfinalu nas je umesto favorizovane Hrvatske i Italije spojio sa Grcima koji jesu odlična ekipa, ali ne na nivou pomenutih reprezentacija.

Naši su sa maksimalnim fokusom ušli u taj meč, viđena je prava rezultatska klackalica, a kada se činilo da će se otići u peterce posle izjednačujućeg gola Vlahopulosa u samoj završnici meča, na scenu je stupio kapiten Nikola Jakšić koji je sa ogromne udaljenosti neverovatnim udarcem zatresao mrežu dve sekunde pre kraja meča i tako poslao Srbiju u finale.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Iako je on odneo ulogu heroja tim pogotkom, zna se da je najbolji igrač ove reprezentacije, a i čitavog sveta, sjajni Dušan Mandić koji igra perektno na ovom prvenstvu, što je pokazao i protiv Grka sa svojih pet golova. Više nego impresivno, ako se u obzir uzme da je čitava odbrana bila fokusirana na levorukog majstora koji je svojim "topovskim udarcima" rešetao mrežu "helena".

Srbija je osvajala zlato na poslednje dve olimpijade, doduše u znatno drugačijem sastavu, ali i ova generacija je pokazala da poseduje veliki kvalitet i borbu za plasman u finale vodiće sa Amerikom.

Nju sa klupe predvodi Dejan Udovičić, bivši selektor "delfina" koji je na klupi naše reprezentacije beležio sjajne rezultate i pokazao da zna kako se vode bitne utakmice.

On je na čelu američke reprezentacije još od 2013. godine, radi sjajan posao, a kruna njega bio bi plasman u finale Olimpijskih igara, što bi im bilo prvo od 2008. godine kada su u Pekingu osvojili srebrnu medalju.

Amerikanci su odigrali odlično u grupnoj fazi, a ključnu pobedu napravili su u poslednjem kolu protiv Hrvatske (14:11) kojim su osigurali plasman u lakši deo žreba.

U četvrtfinalu naleteli su na Australiju koja je pobedila Srbiju u uvodnom delu turnira, ali Ameri na tom meču nisu dozvolili novo iznenađenje u režiji Australijanaca i slavili su na poprilično dramatičan način, boljim izvođenjem peteraca.

Danas će biti hendikepirani jednim od najboljih igrača, iskusnog Hupera, ali Udovičić je najavio veliku borbu i rekao da će njegovi momci uraditi sve što je u njihovoj moći da nadomeste izostanak sjajnog beka.

Na poslednjem međusobnom duelu ovih rivala, odigranom početkom 2024. godine na Svetskom prvenstvu, Srbija je slavila sa 14:12.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: SRBIJA - SAD 1X (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!