SRBIJA BI DA ISPIŠE ISTORIJU: "Delfini" protiv Hrvata jure treće uzastopno olimpijsko zlato!

V.M.

11. 08. 2024. u 08:35

U prvoj polufinalnoj utakmici muškog vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama sastaće se Srbija i Sjedinjene Američke Države (14.30).

СРБИЈА БИ ДА ИСПИШЕ ИСТОРИЈУ: Делфини против Хрвата јуре треће узастопно олимпијско злато!

FOTO: Tanjug/AP

Srbija je ponovo pokazala da je vaterpolo sila, iako rezultati na startu turnira nisu bili dobri, naši momci su podigli nivo igre i dogurali su do samog finala, a danas imaju veliku priliku da osvoje treće uzastopno olimpijsko zlato, pošto smo turnir osvajali prvo u Londonu 2012, a zatim i u Riju 2016. godine.

"Delfini" su loše izgledali u grupnoj fazi, nije to bila njihova prepoznatljiva igra, međutim, u najbitnijem susretu sa Francuzima, koji je odlučivao ko će proći dalje, ubedljivo smo slavili (15:8) i nagovestili kakav kvalitet poseduje ove ekipa.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Nakon toga pogledala nas je sreća, žreb je bio jako povoljan po naše momke, jer teško da je mogao biti bolji, u četvrtfinalu nas je umesto favorizovane Hrvatske i Italije spojio sa Grcima koji jesu odlična ekipa, ali ne na nivou pomenutih reprezentacija.

Naši su sa maksimalnim fokusom ušli u taj meč, viđena je prava rezultatska klackalica, a kada se činilo da će se otići u peterce posle izjednačujućeg gola Vlahopulosa u samoj završnici meča, na scenu je stupio kapiten Nikola Jakšić koji je sa ogromne udaljenosti neverovatnim udarcem zatresao mrežu dve sekunde pre kraja meča i tako poslao Srbiju u finale.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Posle toga planirali smo da se osvetimo Australiji za poraz u grupi, ali u polufinalu nas je dočekalo dobro poznato lice, nekadanjši selektor Srbije Dejan Udovičić koji sada sa klupe predvodi Ameriku.

Sjajni stručnjak nije moga ništa protiv sjajne odbrane naših momaka, Ameri nisu koristili igrača više, dok je napad "delfina" bio prejak za njih, Srbija je vodila od starta do kraja i na kraju je rutinski slavila sa 10:6 i tako zakazala svoje treće uzastopno olimpijsko finale.

Tamo će za rivala imati aktuelne svetke šampione i verovatno najveće rivale, reprezentaciju Hrvatske koja je na ovaj turnir došla kao jedan od glavnih favorita i opravdala je tu ulogu u bazenu.

Posle solidne grupne faze, imala je veoma težak zadatak u četvrtfinalu jer je igrala protiv Španije, međutim "barakude" se nisu uplašile silovite "furije", igrale su odlično, vodile tokom čitavog meča i na kraju zasluženo slavile rezultatom 9:8.

Nakon toga usledio je obračun sa još jednim od glavnih favorita, reprezentacijom Mađarske, koja je takođe bila u užem krugu favorita, viđen je veoma tvrd meča, a pored toga što nisu postigli nijedan gol u poslednjoj četvrtfini Hrvatsi su se oslonili na svoju sjajnu odbranu i pobedili rezultatom 9:8.

Samopouzdanje je sigurno visoko u redovima naših rivala jer su pobedili verovatno dve najjače reprezentacije na svetu i biće puni elana da osvoje drugo olimpijsko zlato, prvo posle 2012. kada su bili najbolji u Londonu.

Najskoriji međusobni meč finalisti su odigrali na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu kada je u četvrtfinalu Hrvatska bila bolja rezultatom 15:13, što je "barakudama" bila treća uzastopna pobeda nad "delfinima" na zvaničnim takmičenjima.

Danas očekujemo veoma zanimljiv, borben meč, obe reprezentacije su pokazale da imaju sjajne odbrane u nokaut fazi i predlažemo to da granica golova neće biti prebačena.

Ono što vredi napomenuti je to da ukoliko Srbija danas slavi ispisaće istoriju Olimpijskihi igara pošto bi postala tek treća reprezentacija ikada (posle Velike Britanije i Mađarske) kojoj bi pošlo za rukom da osvoji tri uzastopne zlatne medalje u vaterpolu, tako patriotski predlažemo i "fiks" na "delfine" na ovom meču.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: Ukupno golova -19,5 (kvota 1,90)

PATRIOTSKI TIP: Srbija - Hrvatska 1 (kvota 2,40)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI ŠOU NA PODIJUMU! Košarkaši Srbije se baš načekali na bronzu na Olimpijskim igrama, a onda proslavili u svom stilu! (FOTO)