SRBIN SE BORI ZA ZLATNU MEDALJU: Samo jedna pobeda ga deli od istorije!

V.M.

10. 08. 2024. u 08:30

PROSLAVLjENI odbojkaš, a sada trener, čuveni Nikola Grbić će nakon što je osvojio zlatu u Sidneju kao igrač imati priliku da isto uradi i sa trenerske pozicije jer njegova Poljska igra finale olimpijskih igara sa Francuskom (13.00).

СРБИН СЕ БОРИ ЗА ЗЛАТНУ МЕДАЉУ: Само једна победа га дели од историје!

FOTO: Tanjug/AP

Poljska je na ovaj turnir došla sa epitetom glavnog favorita i opravdala ga je pošto je došla do samog kraja turnira. Kroz grupnu fazu je tempirala formu, završila ju je sa skorom 2:1, a nakon toga je u četvrtfinalu bila bolja od Slovenije (3:1).

Nakon toga usledio je triler sa Amerikancima, izabranici Nikole Grbića su bili blizu ispadanja jer su gubili sa 1:2 u setovima i 4:8 u četvrtom setu, međutim kada je bilo najpotrebnije upalili su se Leon i Fornal, blok je proradio i meč je otišao u taj-brejk gde drama takođe nije izostala.

Tamo su Poljaci poveli sa 14:10, a onda je na 14:11 na servis stao Met Anderson koji je igrao sjajnom tokom meča, osvojio je dva poena za svoj tim, ali treći nije mogao, Leon je odlično primio servis i posle dizanja Lomača zakucao je loptu o blok koja je otišla u aut i tako je naturalizovani Kubanac krunisao svoju sjajnu partiju kojom je odveo Poljake u finale.

Ovo će Poljskoj biti prilika za drugo zlato ikada na Olimpijskim igrama koje čekaju skoro pola veka, jer su prvo osvojili davne 1976. godine u Montrealu.

Zadatak neće biti lak jer će im rival biti domaćin i akutelni olimpijski šampion Francuska, koja je nakon velikog preokreta protiv Nemaca u četvrtfinalu (sa 0:2 na 3:2), više nego ubedljivo savladala Italiju u polufinalu (3:0).

"Galski petlovi" su pokazali da poseduju izuzetan kvalitet, a dodatni vetar u leđa im daje sjajna publika koja pravi neverovatnu atmosferu i "nosi" svoje miljenike.

O igračima sa obe strane ne treba trošiti previše reči, u pitanju su neverovatni odbojkaši, najbolji na svetu i očekujemo da će danas biti na najvišem mogućem nivou.

Francuzi su preko leta osvojili Ligu nacija i upravo su dobili Poljsku u Katovicama u polufinalu, a mi verujemo da je došlo vreme za osvetu i da će akutelni evropski šampioni osvojiti zlatnu medalju usred Pariza.

NAŠ TIP: Francuska - Poljska 2 (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!