BRONZA MU DAJE VETAR U LEĐA: Sjajni Italijan igra tenis svog života!

V.M.

14. 08. 2024. u 13:33

RAZIGRANI Lorenco Muzeti će u derbiju drugog kola mastersa u Sinsinatiju ukrstiti koplja sa miljenikom domaće publike Fransesom Tijafoom (1.00).

БРОНЗА МУ ДАЈЕ ВЕТАР У ЛЕЂА: Сјајни Италијан игра тенис свог живота!

Foto: Profimedia

Italijan ove sezone igra tenis svog života i nalazi se u sjajnoj formi. Dogurao je do polufinala Vimbldona gde ga je zaustavio Novak Đoković, dok je nakon toga na Olimpijskim igrama osvojio bronzanu medalju.

Nju je osvojio pobedivši Feliksa Ožea Alijasima, a vredi istaći to da ga je u polufinalu takođe savladao Novak Đoković koji ga je u dva navrata sprečavao da se domogne finala velikih turnira.

Osvajanje bronze je Italijanu dalo vetar u leđa i očekuje se da na betonu takođe pruža dobre partije, iako je poznato da mu to nije najomiljenija podloga.

U prvom kolu mastersa u Sinsinatiju posle preokreta je savladao Nikolasa Đarija (4:6, 7:6 (5), 7:6 (4))

Danas će imati težak zadatak jer će mu rival biti Franses Tijafo koji igra promenljivo ove sezone, ali je uvek insipirisan kada igra u Americi i pred domaćom publikom je pružao najbolje partije u svojoj karijeri.

Dvadeset sedmi igrač sveta je poznat po tome da se dosta oslanja na svoj servis i forhend, te je pravi izdanak tradicionalne američke škole tenisa.

Najskoriji turnir odigrao je u Montrealu gde je iznenađujuće ispao u prvom kolu od Tabila (4:6, 2:6), tako da je motivisan došao u Sinsinati da "ispravi" taj slab nastup i ovaj masters je otvorio pobedom nad Davidovič Fokinom u dva seta (6:3, 7:6 (6)).

Tijafo i Muzeti su se sastajali šest puta u svojoj karijeri i samo jedanput je meč završen u dva seta, tako da smo mi odlučili da večeras verujemo tradiciji i tipujemo da će granica gemova biti prebačena.

NAŠ TIP: +22,5 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UZEĆE SRBIMA ZLATO! Rusi oduševljeni, a i zabrinuti zbog onog što su Srbi uradili na kraju vaterpolo finala na Olimpijskim igrama u Parizu

"UZEĆE SRBIMA ZLATO!" Rusi oduševljeni, a i zabrinuti zbog onog što su Srbi uradili na kraju vaterpolo finala na Olimpijskim igrama u Parizu

Olimpijske igre "Pariz 2024" su završene, pretposlednje finale koje je bilo na programu potvrdilo je da je Srbija neprikosnovena kada je vaterpolo u pitanju, ali taj meč u kome je Hrvatska, kao svetski prvak, morala da se pokloni pred trostrukim olimpijskim šampionima - izazvao je i to da Rusija o njemu veoma priča. Sa oduševljenjem, ali i jednom dozom zabrinutosti.

13. 08. 2024. u 15:18

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane