KREĆE LUDILO NA OSTRVU: Bitka za Premijer ligu i milione

TIP redakcija

04. 08. 2023. u 12:46

U petak počinje najjača druga liga na svetu

КРЕЋЕ ЛУДИЛО НА ОСТРВУ: Битка за Премијер лигу и милионе

FOTO: EPA

Utakmicom između Šefild Venzdeja i Sautemptona na čuvenom „Hilzborou“, u petak (20.45), počeće velika bitka u Čempionšipu. Konkurencija u najboljoj drugoj ligi na svetu biće paklena, a kroz mukotrpnih 46 kola samo dva tima će izboriti automatsku promociju u elitu, dok će ekipe od trećeg do sedmog mesta morati da traže elitu kroz baraž. Ogroman motiv je i velika nagrada koja čeka najbolje – oko 200 miliona funti. 

Kao i obično, najveći kandidati da se vrate u odabrano društvo su oni koji su ispali prethodne sezone. Lester, Lids i Sautempon, prema predviđanju kladionica nalaze se u pol-poziciji. Međutim, sva tri tima su doživela brojne promene. „Lisice“ su ostale bez glavnih nosilaca igre, Džejmsa Medisona, Jurija Tilemansa i Harvija Barnsa. Isto tako, zadržale su glavnu okosnicu napada, jer će navalu predvoditi Džejmi Vardi, Keleči Ihenačo i Patson Daka. Takođe, promena se desila i na klupi, te je na kormilo tima došao Enco Mareska, jedan od doskorošnjih pomoćnika Pepa Gvardiole, pa se od Lestera očekuje atraktivan i napadački fudbal.

Lids i Sautempton nisu previše „talasali“ sa sastavom, ali u novu sezonu ulaze sa novim menadžerima. Na klupi „paunova“ sada je Nemac Danijel Farke, dok će „svece“ predvoditi Rasel Martin.

Foto: AP

Iz prikrajka, kao najveći kandidat da izbori automatsku promociju je Midlzboro. Četa Majkla Kerika poražena je prošle sezone u polufinalu baraža od Koventrija. Međutim, od kada je bivši igrač Mančester junajteda preuzeo tim, samo su dve ekipe koje su izborile Premijer ligu (Barnli i Šefild junajted) osvojile više bodova od Midlzbroa.

Priča Lutona, koji je mimo očekivanja na mala vrata obezbedio baraž, a potom i promociju u viši rang, biće zvezda vodilja mnogim timovima. Zato će biti bitno izboriti makar sedmu poziciju, jer je posle u plej-ofu sve moguće. U toj grupi timova koji pucaju bar na baraž su Votford i Norič, jer će im ovo biti druga sezona u Čempionšpu nakon ispadanja iz Premijer lige, a poslednjih godina često se dešavalo da timovi u drugoj sezoni uspevaju da se vrate. Iako ih bukmejkeri ne vide u vrhu, Sanderlend bi ponovo mogao da dogura do plej-ofa, a prošle sezone je imao najmlađi tim u ligi.

U vrhu će biti velika gužva, međutim, jedan putnik u niži rang se sam nameće. Kvins Park je imao očajnu polusezonu, jer je osvojio ubedljivo najmanje bodova od konkurencije (11). Uz to ni pripremene utakmice nisu pokazale boljitak, pošto je izgubio i od Oksforda (5:0), člana treće lige. Osim KPR, novi član Čempionšipa Plimut je takođe kandidat da se ekspresno vrati u niži rang, dok će se za slamku spasa verovatno hvatati Birmingem, Roteram.

KVOTE ZA PRVAKA

Lester  5,00

Sautempton   8,00

Lids    8,00

Midlsboro   10,00

Norič   17,00

Votford    17,00

Ipsvič  17,00

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana