DVA DERBIJA NA ČIZMI: Murinjo na „svoje“, Luka u vrelom Napulju

TIP redakcija

28. 10. 2023. u 16:00

DVA meča obeležiće 10. kolo Serije A

ДВА ДЕРБИЈА НА ЧИЗМИ: Мурињо на „своје“, Лука у врелом Напуљу

Tanjug/AP

Dve sjajne utakmice između timova koji se nalazi u vrhu tabele Serije A - obeležiće ovaj vikend. U nedelju (18.00)će prvo na stadionu „Đuzepe Meaca“ megdan podeliti Inter i Roma, a zatim prošlogodišnji šampion Napoli na svom vrelom terenu dočekuje ekipu Milana (20.45).

Tim podno Vezuva ne igra na istom nivou kao i prošle sezone. Promena terena, kao i razmirice uprave sa najboljim igračem Osimenom, ostavila je traga. Ono što raduje Napolitance je to što je Kvarackelija ušao u sjajnu formu i on je trenutno motor ekipe. Nekarakteristično za domaćina, na svom bunjištu su već dva puta izgubili. Bodova sa stadiona „Dijego Maradona“ odneli su i Fiorentina i Lacio. Novi kiks bi još više udačljio ekipu od namere da se odbrani tron. Pogotvo ne sme da im se desi onakav kao prošle sezone, kada je Milan uništio Napoli sa 4:0 na njihovom terenu.

Puleni Stefana Piolija prekinuli su niz pobeda prošle nedelje porazom od Juventusa (0:1), što im je drugi u sezoni. U gostima igraju sjajno, a jedini neuspeh doživljen je od Intera (1:5), ali se to ne može smatrati pravim gostujućem igralištu, pošto obe ekipe dele isti stadion. Jedan od aduta rosonera svakako će biti i srpski napadač Luka Jović, koji je počeo da dobija minutažu.

Sa istim interesovanjem čeka se okršaj Intera i Rome. Žoze Morinjo se vraća na mesto upeha, uvek će se pamtiti njegova tripla kruna sa neroazurima iz sezone 2009/2010. Portugalac neće posmatrati meč sa klupe, pošto je zaradio crveni karton u proteklom susretu, ali će najverovatnije biti na tribinama. Sigurno mu neće biti lako da osmisli pobedničku taktiku, jer Inter deluje najbolje na terenu od svih timova. Vodeći je na tabeli, a ima samo jedan poraz u protelih 11 mečeva u prvenstvu, računajući i prošlu sezonu. Najveća opasnost u timu domaćih će svakako biti Lautaro Martinez, strelac 11 golova. Roma ima neugodnu tradiciju, nije pobedila kao gost Inter još od 2017. Ono što „vučici“ ide na ruku, jeste da je podigla samopouzdanje sa tri vezana trijumfa, nakon lošeg početka sezone.

NEDELjA:

18.00 INTER – ROMA  X   (KVOTA: 3.75)

20.45 NAPOLI – MILAN  2-3  (KVOTA: 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić