U TRSTENIKU REKORD U MASOVNO DUGOVEČNIM BRAKOVIMA: Ovo su ljudi koji nose istu burmu 50 godina (FOTO)

S. BABOVIĆ

16. 10. 2022. u 17:09

ČAK 24 para u Trsteniku ove godine obeležava tačno pola veka u braku!

У ТРСТЕНИКУ РЕКОРД У МАСОВНО ДУГОВЕЧНИМ БРАКОВИМА: Ово су људи који носе исту бурму 50 година (ФОТО)

OU Trstenik

”Zlatni mladenci” svedoče da su recept za dugovečnu zajednicu : ljubav i kompromis.

Među ključnim savetima za harmoničan zajednički život je i da niko ne sme da bude glavni, jer je za srećan brak - potrebno dvoje.

- Bili smo dobri, vredni, tolerantni - svedoče Nada i Branko Stanojević, jedan od bračnih “rekordera”- Baš je lepo bilo u ovih prvih 50 godina, a videćemo kako će biti u narednih 50.

Od opštine Trstenik i Crvenog krsta u ovom gradu, dobili su simbolične poklone,kao i svečani ručak uz živu muziku. Poseban prijem u okviru događaja "Moravska zlatna svadba", priređen im je u sali za venčanje. Tu su sudbonosno “da” izgovorili davne 1972. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)