NEGUJU KULTURU I OBIČAJE: Održan Festival rumunskog dečijeg folklora Vojvodine (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

08. 11. 2022. u 17:17

DEVETI Festival rumunskog folklora dece Vojvodine, prvi put je  održan u Zrenjaninu, uz učešće 250 mališana iz svih sredina u Vojvodini u kojima rumunska nacionalna manjina neguje svoju kulturu i običaje i gostovanje vršnjaka iz Rumunije, iz nekoliko naselja u županiji Timiš.

НЕГУЈУ КУЛТУРУ И ОБИЧАЈЕ: Одржан Фестивал румунског дечијег фолклора Војводине (ФОТО)

grad Zrenjanin

Na Festivalu su nastupili vokalno-instrumentalni solisti, folklorni ansambli, pevačke grupe i horovi, a domaćina, grad Zrenjanin, predstavljala su deca iz osnovne škole dr Aleksandar Sabovljev iz sela Ečka, kao i Kulturno-umetničkog društva Lala, takođe iz Ečke.

Otvaranju su prisustvovali diplomatski predstavnici Rumunije u Srbiji, generalni konzul u Vršcu George Dinu i savetnik u ambasadi u Beogradu George-Adrian Abrudan. 

- Ovaj festival ima veći značaj nego što trenutno zamišljamo, jer priprema buduće umetnike koji će hraniti festival odraslih i zbog toga je veoma važno da otkrivamo talente naše dece, da ih od malih nogu usmeravamo kako bismo i dalje imali kontinuitet kao odrasli - naglasio je generalni konzul Rumunije George Dinu, otvarajući tradicionalnu smotru dečijeg stvaralaštva, uz napomenu da  Festival obogaćuje  multikulturalni i multietnički pejsaž Vojvodine.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili