TRŽIŠTE KRIPTOVALUTA: Mask tvitovao dodžkoin skočio 9,0 odsto

Tanjug

15. 01. 2022. u 01:29

CENA dodžkoina (DOGE) uzletela je rano jutros za više od 15 procenata pre nego što se blago spustila, podstaknuta tvitom izvršnog direktora "Tesle" Ilona Maska da će kompanija prihvatati tu kriptovalutu kao sredtvo plaćanja za neke proizvode kompanije.

ТРЖИШТЕ КРИПТОВАЛУТА: Маск твитовао доџкоин скочио 9,0 одсто

Foto: EPA

Dodžkoin je premašio cenu od 0,20 dolara po novčiću juče oko 01:19 časova po istočnoameričkom vremenu, ali je u nastaku trgovanja deo dobitaka splasnuo, prema podacima Koindeska. Na trgovanju u 7:06 časova po istočnoameričkom vremenu, beležio je rast od preko 9,0 procenata na dnevnom nivou i trgovao se za 0,18 dolara, izveštava CNBC.

Mask je u ranim jutarnjim satima objavio na Tviteru da se pojedini proizvodi "Tesle", mogu kupiti za dodžkoine, ali se radi o vrlo malom broju artikala, napominje americki medij.

Primera radi, zviždaljka u obliku "Teslinog" sajberkamiona košta 300 dodžkoina, što je ekvivalentno iznosu od oko 59 dolar, prema trenutnoj ceni ovog digitalnog novčića, a kopča za kaiš, proizvedena u ograničenoj seriji u čast "Tesline" gigafabrike u Teksasu, košta 835 doža ili oko 164 dolara, dodaje CNBC.

BONUS VIDEO: DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILJ - Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)