TROVANJE U DEČANIMA: Nemojmo se zavaravati da nas Šiptari neće proglasiti trovačima

Lidija Zečević

17. 07. 2021. u 15:45

TROVANjE vode u Dečanima, nevelikom mestu nadomak Peći, i među Šiptarima najpoznatijem po manastiru Visoki Dečani, samo neinformisanim može da izgleda kao vest u kojoj neće biti pomenuti Srbi.

ТРОВАЊЕ У ДЕЧАНИМА: Немојмо се заваравати да нас Шиптари неће прогласити тровачима

Novosti

Kad se pomene bilo kakvo trovanje na Kosovu i Metohiji, bilo kakav automobil iz Srbije u blizini vodoizvorišta, svako srpsko uvo moralo bi dobro da čuje šta Priština poručuje.

Jer, nijedna od svih manipulacija koje su odande plasirane, pa čak i ona da su u Račku pobijeni civili, ili ona da su Srbi krivi za davljenje trojice dečaka u Ibru, nisu imale snagu priče o trovanju kosovskih Albanaca devedesetih godina. Bio je to početak žigosanja Srba i početak kraja suživota na KiM.

Vreme čini svoje, pa i na ovu strašnu priču pada prašina, ali "žuti prašak" koji su navodno udisala albanska deca, a potom gas koji je trovao na nacionalnoj osnovi, samo Albance, etiketirao je Srbe gore nego deklaracija o Srebrenici.

Đake, koji su prvo poslati u bolnice da po hodnicima padaju u nesvest potpuno zdravi, navodno otrovani neidentifikovanom materijom, prvo su sačekali Si-En-En, Crveni krst i Lekari bez granica. Kad je bolest stigla do rudara u Trepči, humanitarna katastrofa koju su "očigledno" skrivili Srbi nije silazila sa ekrana u celom svetu.

Narod u Srbiji, kao i mediji, dugo su se čak i podsmevali ovoj bezočnoj laži, smatrajući je toliko besmislenom da ne može imati nikakvu snagu. Međutim, gas kojim Šiptari nikad nisu bili pogođeni, najavio je naš egzodus na KiM kao udarac u gong. Tako da, uzročnik trovanja u Dečanima jeste ili nije "ešerihija koli", nemojmo se zavaravati da nas neće proglasiti trovačima dok popiju čašu kisele vode sa izvora u dečanskom manastiru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!