“LOV” PRIŠTINE: Nepoželjan je svako ko želi da zaštiti Srbe

Dragana Zečević

04. 01. 2022. u 09:54

Pokušaj Prištine da protera ruskog službenika UN samo je nastavak antiruske i antisrpske politike albanskih političara na KiM

“ЛОВ” ПРИШТИНЕ: Непожељан је свако ко жели да заштити Србе

Novosti

ODLUKA Prištine da poslednjeg dana protekle godine za osobu non grata proglasi državljanina Rusije, službenika misije privremene uprave UN na Kosovu, uz obrazloženje tzv. ministarke spoljnih poslova u privremenim institucijama na KiM Donike Gervale Švarc - da je ovaj potez čvrsto stajanje uz svoje saveznike sa Zapada - samo je nastavak antiruske i antisrpske politike albanskih političara na KiM koja traje, ne godinama, već vekovima.

Iako status persone non grata nije primenjiv na zaposlene u UN, važno je optužiti Ruse, pa makar i bez razloga. A razlog je dobro poznat - podrška Rusije Srbiji i srpskom stanovništvu na KiM.

Setimo se situacije s kraja maja 2019, kada je ruski pripadnik Unmika Mihail Krasnoščenko brutalno pretučen prilikom upada kosovskih specijalaca na sever Kosmeta. Na njega su nasrnuli pripadnici specijalne kosovske policije samo zato što je pitao zašto je blokiran put na izlazu iz Zubinog Potoka. Tukli su specijalci i Srbe koji žive pokraj puta, lovili po njivama, upadali u kafane...

Svedočenje o teškom životu Srba u pokrajini i zalaganje da se zaustavi masovno iseljavanje ugroženog srpskog naroda koštalo je čak i života Grigorija Ščerbina, tadašnjeg ruskog konzula na KiM. Ščerbina, koji je bio stacioniran u Kosovskoj Mitrovici, 1902. godine ubio je mučki albanski terorista, uz obrazloženje da je želeo da spreči njegovo delovanje u Mitrovici i na Kosmetu. Poznata je i reakcija Albanaca tokom juna 1999, kada je ruski kontingent iz sastava Sfora u Bosni zauzeo aerodrom u Prištini i prvi od međunarodnih mirovnih snaga došao tada na Kosovo i Metohiju. Za Prištinu su nepoželjni svi koji žele da zaštite Srbe. I oni koji su se uverili u težak život našeg naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)