SRBIJA "PROZAPADNO KAPITALISTIČKO DRUŠTVO": Kako smo od giganata stigli do "Fijata" i gubitnika

Dušan Stojaković

24. 06. 2022. u 12:00

KAKO smo samo žurili da raskinemo sa toksičnim socijalizmom. Da postanemo pravo prozapadno kapitalističko društvo.

СРБИЈА ПРОЗАПАДНО КАПИТАЛИСТИЧКО ДРУШТВО: Како смо од гиганата стигли до Фијата и губитника

Novosti

Ćutali smo dok su mangupi budzašto krčmili najlepše plodove srpske naučne pameti.

Genijalni PKB istranžirali, bačku fabriku, vredniju od naftne industrije, pretvorili u punionicu piva sumnjivog kvaliteta... Spisak naših gluposti je bezgraničan.

Kad su godine namenjene toljenju gladi skakavaca minule i kada se krenulo u reindustrijalizaciju, obnovu i razvoj pohabane infrastrukture naše jedine zemlje, desio se i "Fijat". Šumadijski "500L". Genijalni izum eksperata iz kriznih štabova nikome više nije zanimljiv. Trebalo je da, kako mladi kažu, obrne igricu. Je li? Nije! Zašto?

Zato što su tržišnu priču zagovornici regionalizacije i jake Srbije zamračili, po srpske poreske obveznike izuzetno loše članove ugovora sa pomenutim gigantom.

Dobro je da su Kragujevčani dobili posao. Da su deceniju solidno živeli. Ali, zašto, braćo, šest sati blokirate nas u Beogradu? Jesmo li mi i zašto krivi? Zato što smo plaćali porez i učestvovali u vašem dojučerašnjem miru? Dođoše vam na blokadu gosti.

Političari. Braća onih eksperata. Niste ih pitali ništa. Koliko su, na primer, građani Srbije morali da plate za ovaj posao? Ni oni ne rekoše mnogo. Pogotovo onako zeleni, ne objasniše kako, kao ortodoksni ekolozi, bdiju nad motorima sa unutrašnjim sagorevanjem?!

Tražite Vučića? Iako vas nije postavio u tu i takvu situaciju - odazvao se. Neka rešava! Ali, svi bismo mi imali mnogo više razumevanja da svoja prava i na takav način ne tražite u trenutku kad Gruzija na putu ka EU treba da prestigne Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili