GLUPOST

Piše D. Vujičić

20. 02. 2023. u 07:15

AMERIČKI novinar Sijmor Hirš je u pravu kada kaže da je miniranje evropskih gasovoda "jedna od najglupljih stvari koje je američka vlada uradila godinama unazad".

ГЛУПОСТ

Novosti

Ipak, gluplje od vašingtonskog miniranja gasovoda je to što Evropska komisija "ne razmatra verziju o umešanosti SAD u eksplozije 'Severnog toka' 1 i 2, jer je apsurdna zbog besprekorne reputacije Amerike", reči su Ursule fon der Lajen.

Dodala je Nemica i da "SAD nikada nisu prekršile međunarodno pravo niti delovale van njega", što je bezobrazluk ali i velika glupost koju je izgovorila Fon der Lajenova. I najgluplji od najglupljih znaju da se u "saldu američke dobrote i čovekoljublja" nalaze stotine hiljada ubijenih civila, od Hirošime i Drezdena, do Faludže i Tripolija.

Indijance ovde ne računamo.

Naravno da je zastrašujuće glupo i bukvalno jezivo organizovati konferenciju o bezbednosti na kojoj je zaključak da "rat nema alternativu" i da najveću zemlju na svetu treba poraziti na bojnom polju. Iz Nemačke treći put u 100 godina!

Ota fon Bizmarka, "drang naht osten" - ne računamo.

Veličanstveno glupo je verovati da će se Rusija, a sa najviše atomskih glava u arsenalu, samodekolonizovati da bi Vašington i Brisel lakše vladali njenim prostranstvima i bogatstvima. Gluplje od toga je verovanje da će Ukrajina dobiti rat "zato što NATO ne sme da izgubi".

Koliko god je glupo da vrh savezničke zemlje sa jedne strane okeana sedne i dogovori se da nemačkom savezniku sa druge strane "ubije kravu", ipak je glupavije praviti se gluplji nego što jesi. Ako ćemo po Hiršu, jedna od najglupljih stvari koje su Evropljani napravili u bogatoj "istoriji gluposti" je kriterijum kako biraju svoje čelnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)