NOLE I SRCE

Momčilo Popović

31. 05. 2023. u 12:51

ĆIRILICOM je poslao poruku. Da je ceo svet razume. Nije Novaku to bila prva poruka ispisana na objektiv kamere, niti prva na srpskom pismu, ali je prva kojom je u čelo pogodio...

НОЛЕ И СРЦЕ

Novosti

Sada bi na ovom mestu trebalo nabrojati koga sve. Krenete od NATO snagatora i njihovih glibavih prirepaka, koji misle da planeta treba da bude onakva kakvom su je oni za sebe zamislili, pa nadalje...

Prvi politički "hitac" najboljeg tenisera sveta, ispaljen iz Pariza, u momentu dok su u Zvečanu oružjem i pendrecima NATO i ROSU ispitivali čvrstinu i rešenost nenaoružanih Novakovih zemljaka da opstanu na Kosovu. Kao što se ne krsti pred svakom ćuprijom, tako je i sada izrekao ono što svet kojim Zapad vlada ne želi da čuje, iako vrlo dobro razume: Kosovo je srce Srbije.

Mnogi srpski sportisti prošli su golgotu kada su se drznuli da se oglase na istu temu. Trenutno, ukrajinski sportisti rade suštinski isto što i Novak, s tim što mnogi od njih otvoreno pozivaju na ubijanje Rusa. Niko od njih, nikada, do sada nije sankcionisan! Ukrajina može, Kosovo ne može. Novak, u pravo vreme, na pravom mestu. Ne razmišljajući o rizicima, o opasnosti da mu zbog jedne poruke onemoguće da ostvari životni san, koji mu je nadohvat ruke. "Mnogo razloga postoji, a pogotovo zato što je to istina" - objasnio je novinarima na Rolan Garosu poruku da je Kosovo srce Srbije. I "zaključao" temu. Kome neke stvari možda još nisu jasne, trebalo bi da pogleda reakcije zapenušanih mrzitelja i Srbije i Đokovića. Sami su se javili. Nekima je adresa ovdašnja. Moralna i ljudska beda, koja ne može da istrpi da neko kome se i sami dive ispiše rečenicu koja ne pripada njihovom političkom kursu. Eto nerešivog zadatka: kako opljunuti Đokovića zato što je izgovorio nešto što je Vučić poručio na svakom mestu gde je pregovarao, najviše tu blizu, u Briselu. I što svako ko se oseća srpskim rodom nosi u srcu. Racionalno su postupili organizatori Rolan Garosa. On je Broj 1, bolje da ga ne diraju, ako su već Ukrajinci nedodirljivi. Strah ipak postoji. Šta će Novak reći ako pobedi u finalu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)