Nooooole !

Nedeljko Iljukić

10. 07. 2024. u 10:33

VERUJTE mi, igrao sam i u mnogo neprijatnijim ambijentima. Prepoznajem svaki trik koji dolazi sa tribina. Jednostavno, želim da vam poručim: ne možete mi ništa! I zato, vama provokatorima koji ne poštujete ovu igru i igrače na terenu, želim da poručim: "Lakuuuuu noć"!

Ноооооле !

V.N.

Ovo je posle 125 minuta borbe protiv 21-godišnjeg Danca Holgera Runea izgovorio najbolji igrač tenisa u istoriji tenisa. Neka grupa ostrašćenih i u pokušaju "namazanih" navijača pokušala je krajem drugog seta da skandiranjem "Ruuuuune" učini da to bude ono uobičajeno "buuukanje" koje za cilj ima samo da pošalje nepristojnu poruku, dole na teren, bilo kom sportisti. Da li su to bili Danci ili Englezi, sada je svejedno. Taj lažni plebs, skriven na koricama svojih pasoša ispod jedne ili druge krune, nije naučio za sve ove godine Đokovićevog vladanja tenisom kako se poštuje vladar ovog sporta.

Džaba rođenje, odrastanje i (ne)vaspitavanje po danskim ili engleskim monarhijama, kada se dođe na najstariji turnir na svetu i počne da se na providan i primitivan način provocira najbolji teniser belog sporta koji ove godine, eto za inat, štrči makar sa sivim steznikom oko desnog kolena. Toliko im smeta, da su švajcarski novinari, sasvim legitimni, ali zaslepljeni navijači penzionisanog Rodžera Federera, počeli prošle nedelje da pišu tekstove u kojima čak sumnjaju da je Novak Đoković bio na operaciji meniskusa.

U Danskoj se kralju Frederiku, a u Engleskoj kralju Čarlsu, sasvim logično, svi obraćaju sa - vaše veličanstvo. Jedino ovi što sede na tribinama stadiona od Melburna, preko Njujorka, Pariza, pa do Londona i većina onih koji šalju izveštaje sa grend slemova i ostalih turnira, nikako da nauče da i dole na terenu ima jedan koji je odavno postao teniski kralj. I prva violina koja je sedam puta probala ukus trave posle finala Vimbldona. I takvog ste našli da perfidnom imitacijom "bukanja" izvedete iz takta. Ne može! Prva violina ima svoj ritam koji malo ko može da isprati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMCI ŽESTOKOG UKRAJINSKOG NAPADA NA BELGOROD: Više mrtvih, desetine povređeno (VIDEO)