UZ TAJNE OPTUŽNICE HRVATSKA ZA HAPŠENJE SRBA KORISTI I OBJAVE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Cilj da Krajišnike zastraše i oduzmu im pravo na korene

Jelena Matijević

16. 08. 2024. u 07:00

NIJEDAN Srbin, a naročito prognani iz Hrvatske u zločinačkoj akciji "Oluja", ne zna više da li ih "lisice" čekaju na graničnim prelazima ove zemlje. Da bi sprečili povratak izbeglih Krajišnika najpre su osmislili tajne optužnice po kojima su za navodne ratne zločine počinjene tokom građanskog rata devedesetih hapsili naše sunarodnike, a sada su rešili da se obračunaju i sa onima koji samo odu da obiđu svoja ognjišta, i to zbog objava na društvenim mrežama?!

УЗ ТАЈНЕ ОПТУЖНИЦЕ ХРВАТСКА ЗА ХАПШЕЊЕ СРБА КОРИСТИ И ОБЈАВЕ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Циљ да Крајишнике застраше и одузму им право на корене

Foto: Novosti arhiva

O tome svedoči slučaj beogradskog advokata Nemanje Berića. Uhapšen je 10. avgusta na prelazu Bajakovo i ekspresno osuđen na zatvorsku kaznu od 15 dana, koju izdržava u jezivim uslovima, u Šibeniku. "Kriv" je jer je na "Fejsbuku" poslednjih šest godina "vređao nacionalna osećanja hrvatskog naroda" i time kršio javni red i mir! Dosad je, samo sa područja Knina, za isti "prekršaj" uhapšeno i osuđeno devetoro Srba. "Krivi" su jer su na društvenim mrežama objavljivali pesme Baje Malog Knindže i slike popa Đujića. Logično bi onda bilo da ova demokratska, europska mlada država po istom osnovu uhapsi i Hrvate koji na mrežama "kače" Tompsona i ustaške pokliče, vređajući nacionalna osećanja svojih malobrojnih komšija Srba koji su se odvažili da žive u Hrvatskoj. Ali, to se, naravno, neće dogoditi. Jer, nije ovde reč o kršenju javnog reda i mira, nego o zastrašivanju Krajišnika i perfidnoj nameri da se zbog straha odreknu korena i da svoju imovinu što manje obilaze, pa će nadležni imati više povoda da im je po kojekakvim osnovama oduzimaju.

Zabrinjava i što Berića terete za objave unazad šest godina! Dakle, neko i njemu i ko zna još kome godinama meri ideološka i nacionalna krvna zrnca. Možda neka nova tajna služba koja beskrupulozno krši osnovna ljudska prava? Zato je "slučaj Berić" još jedna mrlja na obrazu hrvatske države čiju matricu mogu da preuzmu samo privremene vlasti u Prištini. I njima su sredstvo zastrašivanja Srba tajne optužnice i hapšenja zbog pevanja srpskih pesama i pokazivanja naših obeležja. Videli smo to više puta, nedavno i na Gazimestanu.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAŠTITIMO PRIRODU: Zdrava životna sredina je osnova zdravog društva