"ČIM JA U KLAVIR, KOMŠIJE U ZID" : Slučaj mladog pijaniste iz Niša podelio javnost

Jelena Matijević

18. 09. 2020. u 07:04

U slučaju talentovanog pijaniste i univerzitetskog profesora, prostora za dogovor ima, bez obzira na to što obojica, zasad, čvrsto stoje na svojim suprotstavljenim pozicijama

ЧИМ ЈА У КЛАВИР, КОМШИЈЕ У ЗИД : Случај младог пијанисте из Ниша поделио јавност

Novosti

ZBOG prijave komšije da svakodnevnim važbanjem klavira "narušava javni red i mir, i ugrožava mir i spokojstvo građana", mladi pijanista Vladimir Aćimović iz Niša našao se pred Prekršajnim sudom. Njegov slučaj zaokupio je ovih dana pažnju srpske javnosti koja se podelila u dva tabora.


U jednom nesebično pružaju podršku talentovanom i nagrađivanom muzičaru, dok u drugom potpuno razumeju potrebu njegovog komšije matematičara - univerzitetskog profesora, kojem su za rad neophodni mir i tišina.


Pre dva dana Vladimir je uputio pismo i predsedniku Vučiću, a njegov komšija tvrdi da je nudio finansijsku pomoć da Vladimir izoluje prostoriju u kojoj svira, ali je on to, kako tvrdi, odbio.

Da li će ovo biti samo još jedna priča o našim naravima po sistemu "čim ja u klavir, komšije u zid" koja će imati bezbroj nastavaka ili ima nade za kompromis?


S pravom bi ga trebalo očekivati. Porazno bi bilo da ga ne bude, ali ne bi iznenadilo, jer, nažalost, u našem društvu sve je manje mesta za strpljenje, razumevanje i toleranciju. Za čarke, svađe i kojekakve, čak i apsurdne sudske procese, povoda ovde nikad nije manjkalo. A, kompromis je "teška reč", toliko da je njegovo iznalaženje, uglavnom, unapred mrsko i osuđeno na propast.


U slučaju talentovanog pijaniste i univerzitetskog profesora, prostora za dogovor ima, bez obzira na to što obojica, zasad, čvrsto stoje na svojim suprotstavljenim pozicijama. Muzičaru ne bi trebalo da nedostaje takta, a matematičaru su svakako poznati pojmovi zajedničkih skupova i njihovih preseka. Tu će se negde naći i zajedničko rešenje. Ako nijedno ne pomogne, tu je bar poštovanje propisanog kućnog reda, koji mora da je okačen negde u njihovoj zgradi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (3)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!