HRVATSKA SLAVI ZLOČINAČKU AKCIJU: Plenković u skandaloznom govoru u Kninu okrivio Beograd za proterivanje 250.000 Srba

Novosti online

05. 08. 2022. u 11:14

PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković održao je sraman govor u Kninu i izjavio da je "srpsko rukovodstvo prisililo Hrvatsku na proterivanje Srba".

ХРВАТСКА СЛАВИ ЗЛОЧИНАЧКУ АКЦИЈУ: Пленковић у скандалозном говору у Книну окривио Београд за протеривање 250.000 Срба

Foto Tanjug

U sramnom govoru Plenković je rekao da "Hrvatska zna kako je biti žrtva agresije", iako je u zločinačkoj akciji "Oluja" 250.000 Srba proterano iz Hrvatske, a više od 1.800 ubijeno i nestalo.

- Hrvatsku pokušavaju da kleveću jalovim optužbama o proterivanju Srba, iako je jasno da ih je srpsko rukovodstvo prisililo na to. Optužnice protiv pilota su neprihvatljive, Srbija ne pokazuje spremnost da prizna odgovornost u zločinačkom poduhvatu - dodao je.

On je istakao da će "Vlada kao i do sada štititi branioce, pilote i zapovednike i neće dopustiti da se u pitanje dovede oslobađajući karakter rata".

- Kao pobednica u ratu ponosimo se time što štitimo prava svih nacionalnih manjina. Srbija, nažalost, ne sarađuje ni u progonu zločinaca, ni u traganju za nestalima, ni u obeštećenju stradalih - rekao je Plenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (22)