STEFANOVIĆ SA VENČARELIJEM: Sastanak ministra odbrane i načelnika Oružanih snaga Republike Italije

Novosti online

03. 06. 2021. u 19:04

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Republike Italije generalom Encom Večarelijem.

СТЕФАНОВИЋ СА ВЕНЧАРЕЛИЈЕМ: Састанак министра одбране и начелника Оружаних снага Републике Италије

Foto: Ministarstvo odbrane

Stefanović je, ovom prilikom, ukazao na značaj zajedničkog učešća u multinacionalnim operacijama, posebno zajedničkog angažmana u misiji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu i istakao opredeljenje Ministarstva odbrane Republike Srbije za nastavak saradnje u težišnim oblastima, naročito u domenu zajedničkih vojnih vežbi u Srbiji i Italiji.

Ministar se, ovom prilikom, zahvalio na dugogodišnjem učešću pripadnika Oružanih snaga Republike Italije u KFOR-u, koji je jedini garant mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, i istakao značaj angažovanja pripadnika italijanskog kontingenta u zaštiti Srba i srpskog kulturnog i verskog nasleđa u našoj južnoj pokrajini.

General Večareli, na početku sastanka, preneo je Stefanoviću pozdrave ministra odbrane Republike Italije, ističući da je Srbija važan činilac kada je reč o stabilnosti u regionu, kao i spremnost Oružanih snaga Republike Italije za dalji razvoj vojno-vojne saradnje, kroz zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama i realizaciju vojnih vežbi.

General Večareli je, takođe, istakao opredeljenje italijanske strane za nastavak angažovanja u misiji KFOR-a na Kosovu i Metohiji, a pohvalio je i profesionalni odnos pripadnika Vojske Srbije u okviru italijanskog kontingenta u Sektoru “Zapad” u misiji UNIFIL u Libanu.

Sagovornici su, između ostalog, ukazali i na značaj vojno-ekonomske saradnje između dve države i saglasili se da postoji potencijal za njen razvoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!