OTVOREN KLASTER JEDAN: Premijerka Brnabić na pregovorima u Luksemburgu - Srbija nastavlja sa reformama!

Tanjug

22. 06. 2021. u 22:58

NA MEĐUVLADINOJ konferenciji EU i Srbije, kojoj prisustvuje premijerka Ana Brnabić konstatovano je da je otvoren klaster 1.

ОТВОРЕН КЛАСТЕР ЈЕДАН: Премијерка Брнабић на преговорима у Луксембургу - Србија наставља са реформама!

Foto: Tanjug

Međuvladina konferencija EU Srbija počela je nešto pre 21:30 u Luksemburgu.

Delegaciju Srbije pored premijerke čine i ministar za evrointegracije Jadranka Joksimović, dok EU na sastranku predstavljaju šef diplomatije Žosep Borelj, komesar za proširenje Oliver Varheji i ministri zemalja članica Unije.

Ministri EU su se prijavili sa pitanjima koja se odnose na situaciju i pripremljenost Srbije kada je reč o svih šest klastera.

Premijerka Ana Brnabić je nakon večerašnje međuvladine konferencije u Luksemburgu izjavila da može da potvrdi da je otvoren klaster 1 o osnovnim vrednostima, koji je jedan od najznačajnijih u okviru nove metodologiji priključenja, kao i da je Srbija ispunila sve što se od nje očekuje i traži za otvaranje klastera 3 i 4.

Premijerka je istakla da Srbija nastavlja sa reformama s fokusom na vladavini prava i izrazila je nadu da će biti otvorena još dva klastera tokom predsedavanja Slovenije do kraja ove godine.

- Čuli smo od značajnog broja članica da će nam pružiti podršku, a ja sam garantovala da će ovakav napredak da se nastavi, jer sve ovo što radimo radimo zbog naše zemlje i građana Srbije - zaključila je Brnabić.

On je zahvalila Portugaliji na predsedavanju i podršci Srbiji na putu ka članstvu u EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (2)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku