SINIŠA MALI U "HIT TVITU": Ministar finansija najavio isplate za sve građane Srbije

Novosti online

27. 06. 2021. u 21:01 >> 22:11

MINISTAR finansija Siniša Mali gostovao je u emisiji "Hit tvit".

СИНИША МАЛИ У ХИТ ТВИТУ: Министар финансија најавио исплате за све грађане Србије

Foto: Printskrin

Osim ministra, u studiju TV Pinka su i lider JS Dragan Marković Palma i portparol LSV Aleksandar Marton.

Siniša Mali je rekao da Srbija radi na tome da rata više ne bude.

-  U ovom trenutku smo isplatili pomoć u vidu od 50 odsto od tri minimalne zarade, 30 evra svim građanima, 60 evra svima bez posla, isplatili smo 100 evra građanima na Kosovu i Metohiji, 200 evra onima koji žive tamo, a nemaju posao. Mi smo trenutno i dalje u sprovođenju trećeg ekonomskog programa podrške građanima i privredi. Isplatili smo pomoć koju smo obećali građanima, a čeka nas da ispunimo obećanja za jul i avgust - isplata jedne minimalna zarada za ugostiteljstvo, turizam, rent a kar agencije, turističke vodiče, na jesen 50 evra za sve penzionere, u septembru 30 evra dodatnih za sve građane Srbije - rekao je Siniša Mali.

On je rekao da će stopa rasta biti minimum 6,5 odsto, što daje prostor za povećanje plata i penzija.

- Negde u septembru ili oktorbru ćemo imati lepe vesti - rekao je Siniša Mali.

Foto: Printskrin

- Prošle godine smo sproveli dva programa ukupne vrednosti od 8 milijardi evra i sačuvali smo našu ekonomiju, ne samo zdravlje naših građana kroz nabavku vakcina, respiratora, izgradnju dve nove kovid bolnice, nego i što smo uspeli da izbegnemo masovna otpuštanja i zatvaranje fabrika - rekao je ministar.

2012. godine prosečna plata u našoj zemlji bila je 329 evra, sada smo već na 565 evra, podsetio je on.

- Ići ćemo i na 600, 700 evra. Naša politika je vezana za rast životnog standarda građana Srbije - istakao je Mali.

Vojna vežba na Pešteru - Munjeviti udar 2021

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021" - najveća u poslednjih nekoliko decenija, održana je danas na vojnom poligonu na Pešteru.

- Bio sam impresioniran kao građanin Srbije onim što je Vojska Srbije prikazala danas. Radi se o potpuno drugačijoj vojsci. Vojska je faktor mira i staiblnosti u regionu. Mi nikoga ne želimo da ugrozimo, ali čuvamo naše nebo. Ova vojska nije vojska od pre 30 godina. Nikada jaču vojsku nismo imali. Time čuvamo i ekonomiju i naše građane - kaže Siniša Mali.

Dragan Marković Palma takođe je imao reči hvale za Vojsku Srbije.

- Danas sam se osećao kao građanin koji ima bezbednost. Vojnicima su danas i veće plate, danas ništa više nije isto. Vojska je pre bila samo na papiru, a sada, se sve poštuje. Mi smo počeli od nule! Od nule! I danas svako ponosno može da kaže da je branio Srbiju. Prave se filmovi. Prvi put se dešava da se odluke donose u Srbiji, a ne kao nekada u Briselu ili u nekom drugog gradu - rekao je Palma.

Vuk Jeremić izazvao incident

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić sa svojim saradnicima Miroslavom Aleksićem, Borislavom Novakovićem i Vladimirom Gajićem, pojavili su se ispred Predsedništva Srbije, a zatim i ušli u zgradu, i sve to zbog fizičkog obračuna sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Vučić je sišao i sam se suočio sa njima.

- To je pokazatelj da oni više nemaju ni politiku, ni program. Ja sam prvi put počeo da verujem u ono što su Đilas i njegova radnica Marinika Tepić saopštili, a to je da će padati krv na ulicama. Ako mi pogledamo šta su radili Jeremić i Đilas... Jeremić je plaćao 1500 evra dnevno sobu u Americi. Narod šalje predsednika u zgradu Predsedništva Srbije. Idi bre Vuče na izbore! - kaže Palma.

Siniša Mali smatra da će ovo štetiti Jeremiću na izborima.

Šta je politika ovde? Te pretnje, te uvrede, to govori o njima i to će građani Srbije prepoznati na izborima. Moja poruka za predsednika je da idemo putem koji smo krenuli, jasna je vizija, jasna je strategija i ponovo bi sišao njima, ali ja ga molim da ne razmišlja o tome, nego da razmišlja i o novim auto-putevima i fabrikama - istakao je Mali.

Narodna stranka je statistička greška - dodao je Palma.

Petnica

Jedan nedeljnik u Srbiji objavio je delove svdočenja pet devojka koje su kao maloletne ili tek punoletne pretrpele seksualno nasilje u istraživačkoj stanici "Petnica". Slučajevi su u smislu zakona, za sada, zastareli.

Ministar Mali je najoštrije osudio svako nasilje, pogotovo prema ženama.

- Očekujem da će ti koji su bili u to uključeni, biti najstrožije kažnjeni, uz moju želju da Petnica kao institucija izađe iz ovoga. Petnica jeste simbol naučnog rada, velikog broja istraživača koji su prošli. Ovo je, po meni, odgovornost pojedinaca i ja bih to tako gledao, da vidimo ko su ti pojedinci koji su ovo uradili i da budu najstrožije kažnjeni. Vidite da se u ovo vreme priča o tim stvarima i te devojke imaju hrabrosti da kažu šta im se desilo, nisam siguran da se to dešavalo u prošlosti. To je važno, jer postoji veći osećaj sigurnosti i poverenja u sistem. Bio je pre nekoliko dana incident na Adi Ciganliji kada je mladić šutirao devojku i odmah je policija reagovala i uhapsila tog muškarca - izjavio je Mali u Hit Tvitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor