SINIŠA MALI ODGOVORIO NA HAJKU HRVATSKIH MEDIJA: Pavelićevi podanici nastavljaju sa svojom starom opsesijom - Srbijom

Novosti online

05. 10. 2021. u 16:01

MINISTAR finansija Siniša Mali odgovorio je na pisanje hrvatskog portala "Indeks" da navodno "poseduje 24 stana u Bugarskoj".

СИНИША МАЛИ ОДГОВОРИО НА ХАЈКУ ХРВАТСКИХ МЕДИЈА: Павелићеви поданици настављају са својом старом опсесијом - Србијом

Foto: Ministarstvo finansija

Siniša Mali je ukazao da hrvatski portali iznova pokušavaju da budu domišljati.

- Pavelićevi podanici nastavljaju sa svojom starom opsesijom - Srbijom, očigledno ljubomorni na naš rast i razvoj. Tako u svoje medije rado pozivaju one, koji tendenciozno pokušavaju neistinama da se domognu fotelje, kao i njihove uposlenike koji plasiraju laži, kako bi zagospodarili javnim finansijama. S druge strane, njihovi portali, poput Index.hr-a, iznova pokušavaju da budu domišljati, kako bi što više isprozivali našeg predsednika Aleksandra Vučića, ovog puta koristeći slučaj „Pandora“, u kome sam optužen da imam navodna 24 stana u Bugarskoj, a koja je zapravo reciklirana, stara priča koja je još pre par godina pala u vodu - navodi Siniša Mali.

On ističe da su mnogi hrvatski mediji još zaglibljeni u prošlost.

- Već danima od komšija, posebno putem njihovih medija, zaglibljenih u prošlost, bezmalo čujemo i pretnje da nećemo biti u Evropskoj uniji, da su oni prvi po pitanju ekonomije, i mnoge druge čežnje. To je posebno vidljivo na primeru javnog duga, koji je u Hrvatskoj porastao na nezavidnih 87,4 odsto, dok je kod nas, uprkos ogromnim izdvajanjima države od čak osam milijardi evra za tri paketa pomoći privredi i građanima, stabilan i trenutno na nivou od 56,3 odsto. Dakle, ispod nivoa koji propisuje Mastriht i tako će i ostati. Prošle godine, kada je ekonomija na svetskom nivou potonula usled pandemije virusa korona, Srbija je ostvarila jedan od najboljih rezultata u Evropi, pošto je pad BDP-a bio svega 0,9 odsto, dok je Hrvatska ekonomija pala za čak 9 procenata. I ove godine očekujemo da ostvarimo jedan od najboljih rezultata na starom kontinentu. Za one koji su deset puta gori od nas, bilo bi bolje da umesto sejanja mržnje i neistina, pokušaju da ostvare civilizovan kontakt, jer možda od nas nešto i nauče ili čuju savet kako da očuvaju svoju ekonomiju. Umesto razmišljanja o napretku, pomirenju i promovisanju dobrih komšijskih odnosa, očigledno je da ne mogu da se otrgnu iz zagrljaja ustaškog nasleđa i mržnje koju promovišu gotovo svakog dana. Ali, odavno je poznato da ljudi mrze one koji pobeđuju, jer u njima bude osećaj manje vrednosti - naveo je Siniša Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (6)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!