KADA SRBIN KAŽE DA JE RAČAK LAŽ, TO JE PROBLEM: Dvostruki aršini Zapada, Vokerovo lobiranje za Veliku Albaniju nikome ne smeta!

Novosti online

15. 12. 2021. u 10:27

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da samo kada Srbi saopšte istinu i kažu da je Račak velika laž, onda to postane problem oko koga se oglašavaju administracije velikih i moćnih zemalja i naglasio da Srbija nikada ne sme da prihvati da je tuđa laž njena istina, da mora da se drži sebe i svoje istine i sačuva nacionalno jedinstvo gde god Srbi da žive.

КАДА СРБИН КАЖЕ ДА ЈЕ РАЧАК ЛАЖ, ТО ЈЕ ПРОБЛЕМ: Двоструки аршини Запада, Вокерово лобирање за Велику Албанију никоме не смета!

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu/Arhiva Novosti

- Vilijam Voker je zvanični šiptarski lobista, učestvuje u političkom životu, podržava Samoopredeljenje, traži ujedinjenje Albanije i sve to može, ali ako Srbin kaže da je Račak laž, kao što jeste, onda je to problem, onda se oko toga izjašnjavaju administracije velikih i moćnih zemalja - rekao je ministar Vulin u Jutarnjem programu Hepi televizije.

Ministar Vulin je upitao zašto te iste administracije ćute na to što Zajednica srpskih opština još uvek nije formirana i što se ne sprovodi Briselski sporazum.

- Najveći faktor destabilizacije u našem regionu je nesprovođenje Briselskog sporazuma. Ja stalno postavljam pitanje da li Evropska unija ne sprovodi Briselski sporazum iz svoje slabosti ili zato što planski hoće da dođe do destabilizacije na ovom prostoru - rekao je srpski ministar policije, upitan da prokomentariše izjavu ministarke spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija koja je optužila Srbiju da je faktor destabilizacije regiona, a njega lično za eskalaciju zbog izjave da je Račak laž.

Briselski sporazum je, kako je podsetio, potpisan sa Evropskom unijom i njenim garancijama i postavlja se pitanje gde je reč EU, zašto nema Zajednice srpskih opština.

- Zamislite da je Srbija odbila da sprovede neku tačku koju je potpisala, imali bismo sankcije svi ovde redom. Gledali bi da nam ukinu struju. Što bi rekla Madlen Olbrajt - vratićemo ih u kameno doba - ocenio je ministar Vulin.

Podsetio je da je o slučaju Račak nemački javni servis ARD napravio i film koji se zove "Sve je počelo jednom laži", kao i da je Los Anđeles Tajms svojevremeno pisao da ne veruju u verziju Vokera, ne samo što je bio u Al Salvadoru, Istočnoj Slavoniji, gde god je trebalo raditi prljave stvari dolazio je Voker, već zato što činjenice govore drugačije. Ministar je ukazao i na finskog patologa Rante, koja je rekla da je pod pritiskom Vokera morala da potpiše izveštaj o Račku koji nije bio tačan.

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna