SELAKOVIĆ POZVAO NA REFERENDUM: Građani će biti u mogućnosti da jednim potezom olovke suštinski unaprede svoje društvo

Novosti online

13. 01. 2022. u 15:00

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković pozvao je danas građane da 16. januara u što većem broju izađu na referendum o potvrđivanju Akta o promeni Ustava Republike Srbije, istakavši da je uveren da ćemo u nedelju biti svedoci manifestacije državotvornosti i društvene odgovornosti.

СЕЛАКОВИЋ ПОЗВАО НА РЕФЕРЕНДУМ: Грађани ће бити у могућности да једним потезом оловке суштински унапреде своје друштво

Foto P. Milošević

Zaokruživanjem pozitivnog odgovora na referendumu građani će, prema rečima ministra Selakovića, reći „da“ uređenijem pravosuđu, a samim tim i dati najneposredniji lični doprinos progresivnim kretanjima u našem društvu.

Selaković je podsetio da je nezavisnost pravosuđa demokratska tekovina i da ustavnim promenama Srbija ne odgovara samo na zahteve procesa evrointegracije, već da pravi jedan važan korak u pravcu efikasnije zaštite prava građana i stvaranja funkcionalnijeg institucionalnog sistema.   

Ministar Selaković je osudio sve pokušaje stvaranja zabune kod građana kada je reč o svrsi predstojećeg referenduma, jer na referendumu se, kako je naglasio, odlučuje samo i jedino o važnim promenama u oblasti pravosuđa.

- Referendum u nedelju će, u pravom smislu te reči, biti praznik demokratije, jer građani će biti u prilici da jednim potezom olovke suštinski unaprede svoje društvo u jednom važnom segmentu - poručio je Selaković.

Podrškom bržem i efikasnijem sudstvu, njegovoj većoj nezavisnosti i odgovornosti, te većoj samostalnosti i odgovornosti javnog tužilaštva će, kako je zaključio Selaković, biti data podrška učvršćivanju vladavine prava u Srbiji, što je u nesumnjivom interesu i građana i države.

BONUS VIDEO:

KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POVERENJA PREMA INSTITUCIJAMA U PRIŠTINI NEMA: Sutra glasanje za opoziv gradonačelnika u četiri srpske opštine na KiM