ISPUNILI SMO ČAK I HIROVE: Premijerka Brnabić o Savi Manojloviću - Pokazao je da ne zna, a onda opet pozvao na okupljanja pred Predsedništvom

Novosti online

20. 01. 2022. u 18:35

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić obratila se javnosti posle sednice Vlade, na kojoj se saopštila da se raskidaju svi ugovori sa Kompanijom "Rio Tinto".

ИСПУНИЛИ СМО ЧАК И ХИРОВЕ: Премијерка Брнабић о Сави Манојловићу  - Показао је да не зна, а онда опет позвао на окупљања пред Председништвом

Foto: Tanjug

Ona se zatim osvrnula na proteste i Inicijativu "Kreni-promeni".

- Što se tiče zahteva Save Manojlovića iz inicijative "Kreni-promeni", ispunili smo sve zahteve, pa čak i neke hirove. Ja sam mislila da je on razuman čovek, međutim, imala sam priliku ovih dana da se u to razočaram- rekla je Brnabić.

- On je predao zahteve, pa je pokrenuo narodnu inicijativu. Taj predlog narodne inicijative predao je Narodnoj skupštini 14. januara 2022. godine. Po zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi rok Narodne skupštine da se odgovori je 15 dana. Ako je on mislio da taj rok nije razuman, mogao je da kaže da želi odgovor u roku od 48 sati. Ne, on je to prihvatio, a nažalost, nakon tri dana, Savo Manojlović izlazi ispred Narodne skupštine i kaže da imamo administrativne opstrukcije jer predsednik Republike nije verifikovao ovu inicijativu - objasnila je preedsednica Vlade.

Za Manojlovića je rekla da "Pored toga što laže, on je i nepismen."

- Imao je priliku da direktno utiče na izmene i dopune ovog zakona. Nema šta predsednik da verifikuje predlog za narodnu inicijativu, već odbor Narodne skupštine. Pokazao je koliko ništa ne zna, a onda opet pozvao na okupljanja ispred Predsedništva večeras zato što predsednik to nije uradio. A on tu nema nikakvu funkciju u tom procesu i ne može da je verifikuje - kaže premijerka.- Neka se javi, pomoći ćemo mu ako mu bude bila potrebno, a očigledno jeste da bi uradio stvari sa zakonom u čijem donošenju i nacrtu je i sam učestvovao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)