VUČIĆ POSTAO GLAVNA META KRIMINALNIH GRUPA Gojković: Predsednik pokazao odlučnost da istraje u ratu protiv mafije

Novosti online

21. 01. 2022. u 23:39

INFORMACIJE koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo posredstvom Evropola o planovima i pripremama atentata na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića predstavljaju ozbiljno i zabrinjavajuće upozorenje ugrožavanja bezbednosti predsednika, rekla je potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

ВУЧИЋ ПОСТАО ГЛАВНА МЕТА КРИМИНАЛНИХ ГРУПА Гојковић: Председник показао одлучност да истраје у рату против мафије

Maja Gojković / Foto Z. Jovanović

Ona je istakla da je Vučić postao glavna meta kriminalnih grupa kojima stoji na putu ostvaranja prljavih poslova.

- Bilo je jasno da je predsednik Srbije, kada je pokrenuo beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala, pokazujući odlučnost da se obračuna sa ovom pošasti, stvorio opasne neprijatelje koji neprezaju ni od ovakvog nasilnog scenarija u pokušaju da ostvare svoje interese, da izazovu destabilizaciju i stvore plodno tlo za bezakonje. 

- Uverena sam da je i predsednik, kada je objavio rat mafiji, bio svestan da to sa sobom nosi veliku opasnost, ali da je i pored toga pokazao hrabrost, snagu i odlučnost da istraje na tom putu, svestan da samo ako se ovo zlo zaustavi Srbija ima šansu da dalje napreduje i razvija se - dodala je Gojković.

Ona je nadležne institucije pozvala na "potpunu posvećenost i angažovanje na rasvetljavanju svih činjenica".

- Verujem u profesionalnost i opredeljenost bezbednosnih službi da osujete ovakve namere i obezbede sigurnost i bezbednost predsednika, a time zaštite i državni pordak naše zemlje i spreče destabilizaciju zemlje. Ovo je presudan i važan trenutak kada bi čitavo društvo trebalo jedinstveno da podrži predsednika Srbije i zauzme odlučan stav da za mafiju u našoj zemlji nema mesta - zaključila je Gojković.

BONUS VIDEO - Vučić u Sjenici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade