IZETBEGOVIĆ ODBIO POZIV NEDELJKA ČUBRILOVIĆA: Nije želeo da priča pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske

Novosti onlajn

26. 01. 2022. u 13:29

PREDSEDNIK Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović nije prihvatio poziv predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića da se obrati na narednoj sednici parlamenta Srpske na temu političko-ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini.

ИЗЕТБЕГОВИЋ ОДБИО ПОЗИВ НЕДЕЉКА ЧУБРИЛОВИЋА: Није желео да прича пред посланицима Народне скупштине Републике Српске

Foto: EPA

Čubrilović je u izjavi za banjalučki Glas Srpske ranije najavio skoro održavanje posebne sednice NSRS o situaciji u BiH na koju je pozvao da se obrate i lider SDA Bakir Izetbegović i predsednik HDZ BiH Dragan Čović.

Čubrilović je rekao tim povodom da je "nama neophodan razgovor, jer hitno mora da padne ovo medijsko 'duvanje' rata u političkom i javnom diskursu".

- Republika Srpska neće rat. Nijedan njen zvaničnik, nijedan medij, nijedan izabrani funkcioner nikada i nigde nije pomenuo rat kao opciju. U tom smislu sam ih pozvao posebno imajući u vidu da su se oglušili na poziv predsednice Republike Srpske koja ih je ranije pozivala na dijalog u skladu sa zaključcima NSRS - rekao je Čubrilović.

Izetbegović je u odgovoru Čubriloviću zahvalio na pozivu i podsetio da je on član Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojem je već, kako kaže, diskutovano o toj temi.

( Sputnjik )

BONUS VIDEO:

RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE: "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)