ĐILAS KAO APOLOGETA MILOVE POLITIKE: Starović o napadima SSP na MSP zbog Božovića

V. N.

27. 01. 2022. u 15:19

AMBASADOR Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je, ne svojom voljom i svakako ne voljom Srbije, primoran da svoje diplomatske poslove obavlja iz Beograda, u iščekivanju povlačenja odluke crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova kojom je u novembru 2020. godine proglašen nepoželjnim.

ЂИЛАС КАО АПОЛОГЕТА МИЛОВЕ ПОЛИТИКЕ: Старовић о нападима ССП на МСП због Божовића

Nemanja Starović, Foto Tanjug

Ovako je juče državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović reagovao na kritike Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa, a u vezi sa "slučajem ambasadora Božovića. Iz SSP su stigle optužbe da Božović, iako je već 14 meseci u Beogradu, prima platu kao da je na službi u inostranstvu.

Starović je optužbe SSP nazvao "zlonamernim i besmisleno argumentovanim":

- Svakome ko voli Srbiju i ponešto zna o diplomatskoj praksi jasno je da je obrazloženje za takav drastičan potez vlasti u Podgorici neumesno i da se ambasadori ne proteruju na takav način ni sa mnogo čvršćim izgovorima, a svakako ne u slučajevima kada je reč o susednim i prijateljskim zemljama. U radnom statusu ambasadora Božovića, sa stanovišta naših pravnih regulativa, nema ničeg spornog. SSP je ničim izazvana napala MSP sopstvene zemlje, sa ostrašćenošću kakvu nisu pokazali ni najekstremniji politički akteri u Crnoj Gori, braneći neodbranjivu odluku Podgorice o proterivanju srpskog ambasadora.

Vladimir Božović, Foto N. Fifić

Starović kaže da je time SSP svesno učinila štetu sopstvenoj državi, stajući otvoreno na stranu pravnog i diplomatskog nasilja, dodajući da to nije prvi put da ta stranka nastupa "kao apologeta politike Mila Đukanovića" ili kao "unajmljeni kritičar" spoljne politike Srbije.

- Svesni smo da pojedini politički akteri u susret predstojećim izborima u Srbiji imaju potrebu da poentiraju na jeftin i neodgovoran način, ali granica ispod koje se ne sme ići jesu čast, dostojanstvo i interesi Srbije, a najnoviji pamflet Đilasove stranke je povredio svaki od tih obzira - naveo je Starović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)