NEHAMER U BEOGRADU: Austrijski kancelar svečano dočekan ispred Palate Srbija

Tanjug

17. 03. 2022. u 12:02

AUSTRIJSKI kancelar Karl Nehamer stigao je danas u jednodnevnu zvaničnu posetu Beogradu, a ispred Palate Srbija priređen mu je svečani doček.

НЕХАМЕР У БЕОГРАДУ: Аустријски канцелар свечано дочекан испред Палате Србија

Foto: Tanjug

Nehamera je, uz postrojenu Gardu Vojske Srbije i izvođenje himni dve zemlje, dočekala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Foto: Tanjug

 

Nakon dočeka uslediće razgovor u četiri oka Nehamera i Brnabićeve, a zatim je planiran i plenarni sastanak delegacija, posle kojeg će se dvoje premijera obratiti na zajedničkoj konferenciji za medije.

Foto: Tanjug

 

Šef austrijske vlade će se u Beogradu sastati i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a razgovaraće i sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Uoči posete Srbiji, Nehamer je u pisanoj izjavi za Tanjug najavio da u Beograd dolazi da prenese stav Austrije da EU neće biti potpuna sve dok joj ne budu pristupile zemlje Zapadnog Balkana.

Foto: Tanjug

 

On je podsetio da je Austrija najvažniji trgovinski partner Srbije i da je u našoj zemlji više od 400 austrijskih preduzeća omogućilo 22.000 radnih mesta.

Posle Beograda, austrijski kancelar će otputovati u posetu Sarajevu.

Nehamer je na mestu kancelara od početka decembra prošle godine i ovo mu je prva poseta Srbiji na toj dužnosti.

BONUS VIDEO - VUČIĆ U VRANjU: Više od 10.000 ljudi dočekalo predsednika

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!