VUČIĆ SE OGLASIO IZ SLOVENIJE: Dijalog u Evropi "nasušna potreba" (VIDEO/FOTO)

Novosti online

18. 04. 2022. u 18:34

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz Slovenije gde se nalazi u poseti slovenačkom predsedniku Borutu Pahoru.

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ИЗ СЛОВЕНИЈЕ: Дијалог у Европи насушна потреба (ВИДЕО/ФОТО)

Foto: Predsedništvo Srbije

On se predsedniku Slovenije Boruhu Pahoru zahvalio na gostoprimstvu i rekao da Srbije i Slovbenija imaju odličnu bilateralnu saradnju. 

On kaže da je Pahor u pravu kada kaže da je odgovornost za mir i stabilnost na svima na zapadnom Balkanu i da ćemo upravo tako morati da se ponašamo. Predsednik Srbije kaže da je potrebno uložiti ogromnu energiju da ne dopustimo da nas "politike prošlosti" dovedu do bilo kakvih incidenata i bilo kakvih problema.

- Hvala predsedniku Borutu Pahoru na ovom gostoprimstvu u ovom prelepom mestu u Sloveniji. U pravu je predsednik Pahor kada kaže da je odgovornost na svima nama na Zapadnom Balkanu da sačuvamo mir i stabilnost. Upravo tako ćemo i morati da se ponašamo i da uložimo ogromnu energiju da ne dopustimo da nas politike prošlosti dovedu do bilo kakvih incidenata i problema - rekao je Vučić.

 

Predsednik Srbije je rekao da je zahvalan na Pahorovoj pomoći Srbiji na njenom "evropskom putu".

- Srbija i Slovenija imaju veoma dobru, mogao bih da kažem i odličnu bilateralnu saradnju i po političkim i ekonomskim pitanjima. Zahvalan sa Pahoru što podržava Srbiju na njenom evropskom putu - rekao je Vučić i dodao da sa Pahorom može uvek otvoreno da razgovara po svakom pitanju.

Vučić je izjavio da je dijalog u Evropi "nasušna potreba", ali ga ima sve manje.

- Danas je dijalog u Evropi nasušna potreba, iako ga nažalost ima sve manje. Zato mi je drago što sam danas ovde - rekao je predsednik i dodao da veruje da će o situaciji u Ukrajini danas razmeniti mišljenje i izvući najbolje zaključke i u interesu naših zemalja.

 

Predsednik Slovenije Borut Pahor izjavio je danas posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da Slovenija podržava evropsku perspektivu Zapadnog Balkana i naglasio da u svetlu mira i stabilnosti lideri u regionu moraju da vode računa da svojim postupcima i izjavama ne zaoštravaju situaciju. 

- Veliko mi je zadovoljstvo da je srpski predsednik i prijatelj Aleksandar Vučić odlučio da prva strana zemlja koju će posetiti posle nedavnih izbora bude Slovenija - rekao je

Pahor novinarima u Vipavi, gde je predsednik Srbije započeo radnu posetu Sloveniji.  Pahor je takođe izjavio da je od početka rata u Ukrajini situacija na Zapadnom Balkanu osetljivija.

- Pozvao sam ga (Vučića) da kao dva predsednika prijateljskih država razmenimo poglede na situaciju na Zapadnom Balkanu i u Evropi, sve s ciljem zaštite mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu'''', rekao je Pahor novinarima. Pahor je kazao da je sa srpskim predsednikom razgovarao i o ratu u Ukrajini.

- Velika je odgovornost državnika da svojim postupcima ojačamo ekonomiju, očuvamo mir i stabilnost. To je bitno i za evrointegracije regiona - naveo je Borut Pahor.

Dvojica predsednika će večeras imati i radnu večeru u vipavskom zamku Zemono, prenose slovenački mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri