"BOMBARDOVANJE IZBEGLICA NIJE EVROPSKA VREDNOST": Ministar Stefanović odgovorio na izjave hrvatskih zvaničnika

Novosti online

20. 05. 2022. u 19:00

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović reagovao je danas na izjave hrvatskih zvaničnika koji pravdaju bombardovanje srpskih izbeglica tokom zločinačke akcije Oluja.

БОМБАРДОВАЊЕ ИЗБЕГЛИЦА НИЈЕ ЕВРОПСКА ВРЕДНОСТ: Министар Стефановић одговорио на изјаве хрватских званичника

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Prosto je neverovatno da bilo ko ćuti o ratnim zločinima i još neverovatnije da neko takvo ćutanje pokušava da predstavi kao vrednosti Evropske unije i nametne ga drugima. Srbija duboko veruje da svaki ratni zločinac mora biti procesuiran i da je to u potpunosti u skladu ne samo sa evropskim vrednostima, već da je to normalno u civilizovanom svetu - rekao je Stefanović.

On ističe da bombardovanje izbeglica ne može da bude normalno ni u jednom delu sveta, bez obzira da li su ga počinili piloti zemlje koja je danas članica Evropske unije.

- Ratni zločin je zločin i ništa vam ne daje pravo na njega, niti vas od njega abolira, bili vi Hrvatska ili bilo koja druga zemlja. I očigledno je da Hrvatska ne želi i ne namerava da se suoči sa zločinima, koje su počinili ljudi iz njenih redova, i to koliko vidim ne samo sa onima u „Oluji“ - istakao je on, i dodao:

- Predsednik Hrvatske danas u 21. veku opravdava bombardovanje Srbije u vreme Hitlera i podstiče povampirenje fašističkih ideja što je više nego monstruozno i dovoljno govori samo za sebe. Govori da se do danas nisu suočili ni sa činjenicom da će nacistička NDH zauvek ostati poznata ne samo po pokušajima istrebljenja srpskog naroda, već i po koncentracionim logorima za decu, jedinim u Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)