"PA NISU SRBI UBIJALI I PROTERALI HRVATE, NEGO OBRNUTO": Vučić o najavama Zagreba da će podići optužnicu protiv njega

Novosti onlajn

23. 05. 2022. u 13:50

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nakon obilaska radove na projektu izgradnje beogradskog metroa na Makiškom polju, odgovarajući na pitanja novinara, osvrnuo se i na najnovije najave Zagreba da će podići optužnicu protiv njega.

ПА НИСУ СРБИ УБИЈАЛИ И ПРОТЕРАЛИ ХРВАТЕ, НЕГО ОБРНУТО: Вучић о најавама Загреба да ће подићи оптужницу против њега

Foto: Printscreen/Pink

- Nisu Srbi ubijali Hrvate i proterali ih iz Gline, nego obrnuto. To vam je kad nemate politiku i kad mislite da ratne zločine možete da činite. Ja nisam ubio nikoga, a oni protiv kojih je podignuta optužnica jesu. Žao mi je što vi na N1 to ne vidite, i što vam srpska deca nisu važna. Meni jesu, mnogo važnija od moje političke sudbine.

Podsetimo, pre par dana nove pretnje i ucene stigle su iz Hrvatske zbog optužnice koju je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo protiv četiri visoka hrvatska oficira, koji su tada naredili napade na srpske izbeglice na Petrovačkoj cesti.

Ovaj put jedan od predloga je i podizanje optužnice protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, gde se posebno ističe plan potpredsednika "Mosta" Nikole Grmoje da se podigne optužnica protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

- Vreme je da se konačno počnemo ponašati kao suverena država i blokiramo pregovore Srbije za ulazak u EU - rekao je Grmoja.

- Jedini adekvatan odgovor na ove skandalozne postupke Srbije bilo bi podizanje optužnice protiv Vučića, jer je u okupiranoj Glini podsticao na pobunu i agresiju protiv Hrvatske i zazivao granice Velike Srbije - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAŠE JE DA SNAŽIMO, JAČAMO, EKONOMSKI NAPREDUJEMO I RASTEMO: Predsednik Vučić se oglasio posle vežbe Vihor 2024 (FOTO)