"NE ZNAM ŠTA ĆE PUTIN MENE DA PITA, AL’ ZNAM ŠTA ĆU JA NJEGA": Vučić o predstojećem razgovoru sa predsednikom Rusije

Novosti onlajn

23. 05. 2022. u 14:14 >> 18:35

PREDSEDNIK Srbije je istakao da zapadnim zemljama danas nije lako da objasne razliku između napada na Ukrajinu i nelegalne nezavisnosti Kosova.

НЕ ЗНАМ ШТА ЋЕ ПУТИН МЕНЕ ДА ПИТА, АЛ’ ЗНАМ ШТА ЋУ ЈА ЊЕГА: Вучић о предстојећем разговору са председником Русије

Foto: Tanjug

- I zato će upravo biti pritisak što veći, kako bi se pokazalo da to nije isti slučaj. Naravno da je zahtev za članstvo u Savetu Evrope pritisak na nas, ali mi ćemo nastaviti da činimo sve što je u našoj moći kako bismo branili naš teritorijalni integritet - ističe on.

Vučić kaže i da je uvek spreman za razgovor i za kompromis, ali da neće pristati na udarce u glavu i bezumne zahteve.

- Poručujem svima u svetu da se dozovu pameti. Vreme brutalnih i horskih pritisaka, ne mogu da kažem da je prošlo, ali rezultati takvih pritisaka nikada nisu bili dobri. Što se tiče tzv. Kosovske vojske, ona ne sme da postoji po Rezoluciji 1244. Ali baš njih briga za međunarodno pravo. Oni predstavljaju pretnju po Srbe na KiM. Ali u celini, na srpsku državu, ne predstavljaju nikakvu pretnju - istakao je predsednik.

Vučić kaže da ne može da zna šta će predsednik Putin njega da pita, ali da zna šta će on njega da pita.

- Meni su važne tri stvari. To su količina gasa, cena gasa i sigurnost snabdevanja gasa. Plus naravno razgovori o svim ostalim pitanjima. Ali ovo je za mene važno. Ja ne znam kako se predsednik Putin priprema za razgovor, ali znam kako se ja pripremam - rekao je predsednik.

Vučić o mogućem napadu SAD na Kinu

Takođe je izjavio da se svi nadaju da će prevladati mir u svetu i da neće biti nikakvih daljih sukoba, a da će se oni koji postoje stišavati.

- Da li verujem u to, ne verujem, ali se nadam tome - rekao je Vučić novinarima posle obilaska radova na izgradnji beogradskog metroa na Makiškom polju.

Vučić je to rekao komentarišući najavu američkog predsednika Džozefa Bajdena o mogućem napadu SAD na Kinu, ako Kina krene na Tajvan, i dodao da je ''suviše mali'' da bi na bilo koji način govorio o velikim svetskim silama.

- Zna se koji su principi poštovanja međunarodno-javnih pravnih normi za koje se Srbija zalaže - naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega