SELAKOVIĆ SA PREDSEDNIKOM INDONEZIJE: Još jednom afirmisana podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije

Novosti online

23. 05. 2022. u 15:14

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se u Džakarti sa predsednikom Indonezije Đokom Vidodom i izjavio je da je prva poseta šefa srpske diplomatije posle više od decenije bila prilika da se još jednom afirmiše podrška Indonezije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

СЕЛАКОВИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ИНДОНЕЗИЈЕ: Још једном афирмисана подршка територијалном интегритету и суверенитету Србије

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, predsednik Đoko Vidodo je u razgovoru uputio i najsrdačnije čestitke predsedniku Aleksandru Vučiću povodom novog izbora na funkciju predsednika Srbije. 

- Bilo je reči i o konkretnim pitanjima produbljivanja saradnje, naročito kada je reč o ekonomskoj saradnji, trgovini poljoprivrednim proizvodima, za šta postoji veliko interesovanje sa strane naših prijatelja u Indoneziji, ali iskorišćena je prilika da se razgovara i o političkoj saradnji koja datira još iz vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja - kazao je Selaković.

Osvrćući se na razgovor sa ministarkom spoljnih poslova Retno Marsudi, Selaković je naveo da je bilo reči o saradnji dva ministarstva ali i saradnji Srbije sa Asocijacijom nacija jugoistočne Azije (ASEAN), kao veoma uspešnim modelom političko-ekonomske saradnje u Jugoistočnoj Aziji.

Ministar Selaković susreo se i sa predstavnicima koncerna „Indofud“, koji se bavi proizvodnjom i trgovinom prehrambenim proizvodima, kao i sa predstavnicima kompanije „Berdikari“.

- Sa njihove strane postoji veliko interesovanje za uvoz srpskih žitarica, ali smo razgovarali i o mogućnosti plasmana na indonežansko tržište naših jabuka. Govorili smo o konkretnim poslovima i uveren sam da će narednih dana doći do direktne komunikacije ministara poljoprivrede i da će nakon toga uslediti potpisivanje konkretnih akata - naveo je Selaković.

Ministar Selaković će se sutra, tokom drugog dana zvanične posete Indoneziji, sastati i sa generalnim sekretarom ASEAN Lim Džok Hojom.

BONUS VIDEO - HRABRI DON PREDVODI DEMINERE: Pas na čelu ekipa MUP koje proveravaju dojave o bombama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!