SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA STIPENDISTIMA: "Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek" (VIDEO)

Novosti online

05. 07. 2022. u 19:04

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

СНАЖНА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА СТИПЕНДИСТИМА: Све могу да вам одузму, али знање је ваше заувек (ВИДЕО)

Foto: N.Karlić

Svečana dodela održala se u Novom Sadu, u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta od 18:00 časova.

Predsednik Srbije se zatim obratio prisutnima:

- Već ste naučili da će svi da vam kažu da ste budućnost, što je tačno. Ali, u budućnosti, zbog vašeg stava i svega što ste učinili imaćete samo veću odgovornost i obaveze. Vi ste do sada pokazali da imate više odgovornosti i više sposobnosti od ostalih.

Vi ste žrtvovali neprospavane noći, želeli ste uspeh i da obradujete svoje porodice, prema tome zaslužujete čestitke. Ova stipendija je nešto što vas obavezuje. Da radite bolje i da radite više. Ima nešto drugo što je još važnije.

Nije važno da li volite jednog ili drugog političara, važno je da volite državu. Bio sam stipendista Fonda za razvoj. To sam zaslužio jer sam bio uspešan student. Pošto sam se dočepao prvog novca, rešio sam da obradujem majku, kupio sam onaj "Kirbi" usisivač. Na rate, nije mi delovalo mnogo, 100 maraka mesečno. Nekako sam shvatio da na kraju svakog meseca kada je trebalo da platim, da su mi bile velike kao kuća. I onda sam shvatio da je bolje što manje da se zadužujem i to primenjujem i dan danas - rekao je Vučić.

Suočićemo se sa najtežom zimom, i ozbiljne zemlje se za tu zimu spremaju. Prvi put kažem, to može trajati mnogo duže i biti mnogo gore nego što se pretpostavlja. Molim vas da nastavite da se borite za Srbiju i svoje porodice. Čestitam vam na uspehu. Čestitam vašim roditeljima koji su vam to omogućili. Dobrodošli u svet obaveza, odgovornosti, mnogo većih nego što ste imali do juče. želim vam još mnogo uspeha i, što reče Vanja, da budete šampioni. Još jednom čestitam i živela Srbija - poentirao je Vučić.

Usledilo je zajedničko fotografisanje studenata, predsednika Vučića, ministra Udovičića i gradonačelnika Vučevića, domaćina ove manifestacije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)