NAMERA DA NAŠ NAROD NAPUSTI DOMOVE: Srpska lista o akciji ROSU u Štrpcu

D.Z.

07. 07. 2022. u 14:35

Policija tzv. Kosova je jutros izvršila još jedan, šesti po redu, upad na nekoliko lokacija u opštini Štrpce. Ovog puta izgovor za akciju je, navodno, uklanjanje video-nadzora koje je, po onome što piše u sudskom nalogu, video-nadzor kontrolisan od strane „ilegalnih” struktura - saopštila je Srpska lista iz koje ističu da činjenica da je akcija sprovedena na veliki praznik, seosku slavu Štrpca Svetog Jovana, potvrđuje da je u pitanju čisto politička akcija kosovskih institucija uperena protiv srpskog stanovništva u opštini Štrpce.

НАМЕРА ДА НАШ НАРОД НАПУСТИ ДОМОВЕ: Српска листа о акцији РОСУ у Штрпцу

Foto: Novosti

- Šesta akcija i gotovo uvek na neki veliki praznik ili značajan za Srbe datum je kap koja je prelila čašu prepunu nezadovoljstva meštana Štrpca. Tokom današnje akcije dodatno je izvršen pretres prostorija Privremenog organa Opštine Štrpce, Osnovne škole „Šarski Odred” na Brezovici, kao i televizije HERC u Štrpcu - navodi Srpska lista, koja traži da maltretiranje Srba na Kosovu i Metohiji hitno prestane jer će Srbi biti primorani da iskoriste sve načine da se suprotstave ovakvom šikaniranju našeg naroda.

- Zahtevamo, takođe, reakciju međunarodnih institucija i zaštitu našeg naroda, ako postoji iskrena namera da Srbi opstanu na ovim prostorima, jer je ovo direktan udar i namera da naš narod pod pritiskom napusti svoja vekovna ognjišta - zaključuje se u saopštenju za javnost Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)