VUČIĆ ĆE SE U BRISELU BORITI ZA MIR I STABILNOST Selaković: "Od Kurtija možemo da očekujemo najgore, to je nepredvidiva figura.."

Tanjug

16. 08. 2022. u 12:25

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da se tokom poredstoijećeg srpsko-albanskog razgovora u Briselu od Aljbina Kurtija ne može očekivati ništa dobro, a da će se predsednik Aleksandar Vucćih boriti za nacionalne interese Srbije i Srba na KiM.

ВУЧИЋ ЋЕ СЕ У БРИСЕЛУ БОРИТИ ЗА МИР И СТАБИЛНОСТ Селаковић: Од Куртија можемо да очекујемо најгоре, то је непредвидива фигура..

Foto: Tanjug

"Ne bih se osvrtao na to što govori Aljbin Kurti i kakve su mu namere, jer od njega uvek možemo da očekujemo sve najgore i to je nepredvidiva figura, ali je dobro da Srbiju tamo predstavlja predsednik Vučcić. Dokle god je on na takvom mestu znam da će se naši državni i nacionalni interesi braniti na najbolji mogući način", rekao je Selaković na TV Pinku.

On smatra da je situacija u vezi sa KIiM tenzična i optrerećena neizvesnošcu i ponašanjem predstavnika Prištine, što je, kako je rekao, razlog za brigu.

"A još je veći razlog za brigu to što zapadni predstavnici, koji im daju za pravo i koji priznaju nezvisnost Kosova, podržavaju takvo ponašanje. Naša pozicija je odbrana međunarodnih pravnih principa i teritorijalog integriteta zemlje", naveo je Selaković.

Ministar spoljnih poslova je podvukao da se Srbija uvek zalaže za očuvanje mira i stabilnosti, ali da je u stanju da brani sebe u slučaju da neko ugrozi mir i stabilnost.

Selaković je podsetio da je planom za sprovođenje Briselskog sporazuma iz 2013. godine propisana obaveza Prištine da svoj pravni okvir prilagodi obavezi stvaranju uslova za osnivanja Zajednice srpskih opština.

"Predsednik Vučić odlično poznaje Sporazum i stoji na pozicijama koje ne mogu da se promene, a to je zaštita drzavnih interesa, nacionalinih interesa srpskog naroda na KiM i pokazao je dosad da od toga ne odustaje. A za sve to vreme sačuvao je mir, stabinost i uspeo da podigne Srbiju na noge, tako da smo poštovani u svetu", zaključio je Selaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SEDAMDESET ODSTO SIROVA HRANA Jelena Đoković: Postala vegan iz straha od bolesti, a to je najgori razlog