PETAR PETKOVIĆ: "Kurtiju su u glavi samo sukobi, a nikako dijalog"

Tanjug

21. 09. 2022. u 11:59

TO što Aljbin Kurti "ne može da isključi sukobe u regionu", govori samo o njegovoj nameri da izazivanjem tenzija i kriza na Kosovu i Metohiji zapali prostor Zapadnog Balkana, ocenio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.

ПЕТАР ПЕТКОВИЋ: Куртију су у глави само сукоби, а никако дијалог

Foto: Kancelarija za KiM

- Kurtiju su u glavi samo sukobi, a nikako dijalog, kompromis, normalizacija odnosa koje ne pominje ni u jednom svom javnom istupu. Ali Kurtijevu tzv. ''konstruktivnost'' su dobro upoznali i u Briselu, gde je odbijao svaki predlog i dogovor, pokazujući rigidan stav prema dijalogu i formiranju Zajednice srpskih opština, na koju Srbi čekaju skoro 10 godina - kazao je Petković u saopštenju.

Umesto da formira ZSO, naglasio je Petković, Kurti gradi ilegalne baze na severu pokrajine, koje diže na zemlji otetoj od Srba i to pred očima međunarodne zajednice.

- Neka se niko ne zavarava da je namera Prištine u tim jednostranim potezima plemenita i humanitarna, prava namera je zapravo pokušaj Kurtija da zatvori Srbe na severu pokrajine u obruč, što mu neće poći za rukom - naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Zbog toga Kurti već godinu dana otvoreno obmanjuje javnost, navodno prebrojavajući nekakve srpske baze oko administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, kako bi opravdao svoje militantne postupke, a situaciju u Ukrajini koristi kao smokvin list da bi sakrio i opravdao svoje podle namere - zaključio je Petković.


BONUS VIDEO: 17. MART PREDSTAVLjA ZLOČIN BEZ KAZNE: Petar Petković u Gračanici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)