NOVI ALBANSKI UDAR NA KURTIJA: Neka kaže zašto ga je Koštunica oslobodio iz srpskog zatvora

Novosti online

07. 10. 2022. u 13:36

BIVŠI poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj zatražio je formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istražila privilegije samozvanog premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija dok je bio u zatvoru u Srbiji, prenosi Sinjali.

НОВИ АЛБАНСКИ УДАР НА КУРТИЈА: Нека каже зашто га је Коштуница ослободио из српског затвора

Foto AP

Haradinaj je upitao kako je moguće da baš Kurti tada bude izabran da da intervju međunarodnom mediju, iako je među zatvorenicima bilo mnogo velikana.

- Potrebno je da napravimo parlamentarnu istražnu komisiju jer je reč o (samozvanom) premijeru (tzv.) Kosova. Tražim da se otkrije zašto je ova osoba izabrana u tako teškoj situaciji, za vreme Miloševićevog režima, da da intervju međunarodnom mediju. U vreme kada mnogo zvučnija imena nisu ugledala svetlost dana, on je izabran da daje intervju - rekao je Haradinaj.

Haradinaj, između ostalog, smatra da bi stvaranje istražne komisije o tom pitanju trebalo da podrže i poslanici vladajuće stranke.

- Nekoliko meseci nakon pada Miloševića, bivši predsednik Vojislav Koštunica doneo je izvršnu odluku o oslobađanju Kurtija. Kurti zna zbog čega je oslobođen. Ako odbije da kaže, treba da napravimo skupštinski odbor. Ne isključujem mogućnost preduzimanja takve inicijative. Razgovarali smo o tome, mislim da nam nedostaju brojevi za skupštinski odbor, ali sam siguran da će nas opozicija podržati. Logično je da ga podržava i Samoopredeljenje, to nije na Kurtijevu štetu, nego samo želimo istinu - rekao je Haradinaj na T7.

BONUS VIDEO: Ovako je Vučić "oduvao" hrvatske novinare

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SVETSKI DAN NAUKE ZA MIR I RAZVOJ: Prilika da se podigne svest o izazovima sa kojima se suočavamo u savremenom svetu